АКТУАЛЬНО

«Тернопіль буде зразковим «зеленим» містом», – екореферент Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

П'ятниця, 04 березня 2016, 11:40
29 лютого 2016 року референт Бюро УГКЦ з питань екології в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Василь Шафран провів низку зустрічей із представниками Тернопільської міської ради з питань екології та енергозбереження і з професорами кафедр геоекології та біології ТНПУ імені Володимира Гнатюка.

Екологічне бюро Тернопільсько-Зборівської архиєпархії успішно співпрацює із цими установами і мало за мету ознайомитися з їхньою програмою на 2016 рік, проінформувати про власні плани та обговорити проведення спільних заходів, які можна було б реалізувати у поточному році.

На зустрічі з представниками управління житлово-комунального господарства у сфері екології, зокрема енергозбереження міста Тернополя, п. Олегом Соколовським та п. Павлом Савечком референт Екобюро почув про позитивну динаміку розвитку міста. Для міста перестала бути гострою проблема засмічених територій, парків тощо. Щорічно з’являються нові насадження, і в майбутньому постане «проблема» з місцем під нові засадження. Також обнадійливим є те, що багато небайдужих тернополян взялися за утеплення власного житла.

У стінах Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка екореферент зустрівся із завідувачем кафедри геоекології професором Любомиром Цариком та завідувачем кафедри біології професором Василем Грубінко. На цій зустрічі було обговорено спільний захід ВНЗів Тернополя та Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого щодо спільного відзначення трагічної дати 30-річчя Чорнобильської катастрофи.

На кожній із цих зустрічей о. Василь Шафран розповідав про його готовність до участі в екологічних заходах міста та області та про плани Екобюро на 2016 рік. Серед інших була наголошена тема святкування Року Божого милосердя в УГКЦ та проведення у межах єпархії Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння». Також усі співрозмовники та співпрацівники закладів отримали від Екобюро УГКЦ церковно-екологічні календарі на 2016 рік.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next