АКТУАЛЬНО

Тернопільський Карітас приймає біженців із найгарячіших точок

Понеділок, 28 лютого 2022, 16:04
Благодійна організація вже розгорнула 50 ліжко-місць. Однак, стверджують, що готові в разі потреби їхню кількість збільшувати.

«На цей момент ми вже маємо 9 осіб. Це люди з Києва, Кам’янського, ціла сім’я з Харкова. Також до нас доїжджають 9 матерів із онкохворими дітьми з Києва. Мають прибути ще 8 осіб із Києва. Постійно пишуть і телефонують», – розповідає о. Роман Загородний, директор Карітасу-Тернопіль.

У тернопільському Карітасі прихисток знайшла сім’я з Харкова. Варвара Семенівна тримає на руках свою правнучку, семирічну Єву. Жінка розповідає, що вони із сім’єю виїхали, коли почалися обстріли. До Тернополя їхали 29 годин. «Коли ми приїхали, нас тут прийняли, погодували, дали кімнату. Спасибі вам», – зазначає жінка.

Продуктами та водою Карітас забезпечений на кілька днів. Кажуть, що є лише потреба у волонтерах та водіях із власним авто. Тому небайдужих просять відгукнутися. «Люди із медичною освітою, медсестри чи лікарі, які можуть допомогти нашим матерям із онкохворими дітьми чи забезпечити їм певні базові потреби, чи просто добрі робочі руки, які могли б носити ці продукти, волонтери із власним транспортом зголосіться до нас», – закликає отець Роман.

Про свої потреби тернопільський Карітас повідомлятиме на офіційній сторінці у фейсбуці.

За матеріалами офіційного сайту «Карітас України»
Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next