АКТУАЛЬНО

Тернопільському осередку Товариства українських студентів-католиків «Обнова» виповнилося 20 років

Четвер, 30 листопада 2017, 19:11
Святкування розпочалося Святою Літургією в тернопільському архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, яку очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк).

«Немає найменшого сумніву, що сам Христос покликав цих хлопців і дівчат у спільноту. Що означає бути членом «Обнови» сьогодні? Це бути готовим допомогти своєму ближньому в будь-яку хвилину,  часто поставити своє «я» на друге місце. Це кожного дня ставати новою людиною - щасливою, радісною, задоволеною своїм життям», - наголосив владика.

Єпископ згадав випадок, коли під час однієї зустрічі обновляни запитали, яким є місце Товариства в Церкві. На це він відповів: «Ваше місце поза Церквою, серед ваших друзів, однолітків. А силу для цього служіння дарує кожному сам Господь через Святі Таїнства».

Владика Теодор передав вітання від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка), побажав плідної праці на благо Церкви і України.

Вітали ювілярів також духівники, сеньйори, попередні очільники товариства, гості з Києва, Чернівці, Чорткова та представники інших молодіжних організацій Тернополя.

Про діяльність тернопільського осередку ТУСК «Обнова» розповіла голова товариства Соломія Бутрин: «У Тернопільському осередку «Обнови» діє п'ять секцій: медична, економічна, соціальних студій, культурологічна, харитативна. Кожного вівторка ми збираємося на тематичні семінари, які по черзі готує кожна секція. Крім того, раз на місяць маємо катехизацію, яку проводить духівник о. Володимир Дарморіс. Традиційно кожного року маємо два рази реколекції для дійсних членів і симпатиків товариства – під час Різдвяного і Великоднього посту. Ходимо з вертепом, проводимо Андріївські вечорниці, організовуємо паломництва, долучаємося до загальноміських заходів та соціальних проектів».

Як зізналася Соломія, не завжди легко. Запорукою успіху, за її словами, є добра команда однодумців, які сумлінно трудяться заради сповнення незмінної вже майже 90 років місії «Обнови» - «Обновити все в Христі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next