АКТУАЛЬНО

Тернопільські спільноти «Українська молодь – Христові» прийняли нових членів

Понеділок, 22 жовтня 2018, 17:48
У неділю, 21 жовтня, у Тернополі спільноти «Українська молодь – Христові» парафій Пресвятої Трійці (вул. Чайківського) та Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Лепкого) прийняли нових членів. Кандидати склали присяги вірності Христові та стали дійсними членами молодіжної організації.

На кожній із парафій відбулися Божественні Літургії, відтак священики-духівники здійснили Чин прийняття нових членів.

«Цей день є дуже важливим, адже молодь прийняла тверде рішення поставити Бога на перше місце у своєму житті, служити Церкві та Україні, - розповідає координатор УМХ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірина Драгущак. - У сьогоднішньому секуляризованому світі потребуємо твердої у вірі і відважної української молоді, що стане опорою Церкви та нестиме правильні зміни і духовне відродження в Україні. Христос, якому вони присягнули, буде провадити їх на шляху служіння Богу, Церкві та Україні».

Молодь продовжила святкування у стінах 18-ї школи. Розпочали із молитви, благословення та вітального слова першого духівника УМХ митр. прот. Андрія Івана Говери. Із радісним привітанням і подарунками виступили уемхівці зі Львова.

Окрім цього, своє натхненне слово до молоді промовив сучасний духівник УМХ о. Олег Харишин. Він привітав молодь зі святом та окреслив стратегію розвитку спільноти, відповідно до напрацювань Всеукраїнського з’їзду УМХ, який нещодавно відбувся в Києві, та завдань, які поставлені Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василем (Семенюком). Священик повідомив, що з Божою допомогою невдовзі планується відновлення осередку спільноти у смт Велика Березовиця.

Слід зазначити, що дружні християнські організації також прийшли привітати уемхівців, зокрема «Знамення», «Обнова», «Марійська дружина», «Іскра любові» та представники комісії у справах молоді. Особливу атмосферу створив дружній гурт «Bugs&Bunny», який наповнив вечір сучасною українською музикою.

Повідомила Ірина Драгущак


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next