АКТУАЛЬНО

Тисячу примірників катехизму «Христос - наша Пасха» подарував меценат для парафій Жовківського району

П'ятниця, 28 грудня 2018, 15:10
Про такий дарунок мова йшла на пасторальній раді Сокальсько-Жовківської єпархії. Збір очолив архиєрей Михайло Колтун та Єпископ-помічник Петро Лоза.

Окрім протопресвітерів у раді взяли участь голови деяких комісій. Було зачитано декрети про призначення о. Віталія Лупія канцлером Сокальсько-Жовківської єпархії, а о. Йосифа Скоробогатого іменовано головою молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

Рада розпочалася з молитви, читання фрагменту Святого Письма та із вступного слова владики Михайла, який заохотив священиків «більше довіритися Богові», зачитавши та прокоментувавши при цьому фрагмент Катехизму УГКЦ «Христос - наша Пасха», в якому йдеться про сотворення світу, описане у книзі Буття, щоб ще раз дати до усвідомлення те, що «Бог не тільки сотворив світ, а й завжди присутній у творінні, і тому жодна мить не проходить без дії Божої».

Архиєрей закликав присутніх до поглибленого вивчення Катехизму нашої Церкви, Святого Писання та більш ревної особистої молитви, щоб «ми могли відчути Бога у своєму житті». Під час пасторальної ради було розглянуто різні питання та запропоновано шляхи підвищення якості християнської духовності. Зокрема, владика Петро наголосив на важливості спеціальної практичної катехизи та представив чіткі напрямки для доброї реалізації цього проекту: «Катехизувати 10-15 хв перед або після Божественної Літургії; продовжувати впроваджувати практику катехизації батьків, діти яких готуються до Святого Причастя; проповідувати про гідність людини вже від самого її зачаття; залучати мирян до пасторального служіння». 

З поміж інших обговорюваних тем, секретар єпархіального управління о. Ярослав Малиш повідомив про те, що добродій, який забажав залишитися невідомим, подарував тисячу примірників Катехизму УГКЦ  «Христос - наша Пасха» для парафій Жовківського району. Свій подарунок жертводавець приурочив до Року Божого Слова в Україні, що був проголошений у 2018 році.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next