АКТУАЛЬНО

Тисячі львів'ян прощалися із новітнім Героєм України - відомим оперним співаком Василем Сліпаком

П'ятниця, 01 липня 2016, 16:32
1 липня в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) тисячі львів'ян прийшли попрощатися з новітнім Героєм України - всесвітньо відомим оперним співаком, який загинув на Донбасі, Василем Сліпаком.

Похоронне богослужіння очолив владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. Разом із архиєреєм за упокій душі Героя молилися: о. Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму та голова Центру військового капеланства ЛА УГКЦ; о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету; військові капелани та священнослужителі ЛА УГКЦ; духовенство РКЦ і УПЦ КП.

Провести в останню дорогу Василя Сліпака прийшли родичі, товариші, військовослужбовці, влада та мешканці міста. Після цього похоронна процесія відправилася на Личаківський цвинтар, де відбувся чин похорону на полі почесних поховань №76.

Вічна пам'ять Герою України!

Довідка. Василь Сліпак - вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання у Львові працював у Паризькій опері. Упродовж 20 років жив у Франції. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас, де воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. За словами очевидців, оперний співак загинув біля селища Луганське близько 6-ї години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки.

Kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next