АКТУАЛЬНО

Тисячі вірян Коломийсько-Чернівецької єпархії взяли участь у Хресній ході в м. Коломиї

Вівторок, 08 квітня 2014, 20:49
Велелюдну молитовну процесію центральною частиною міста Коломиї очолив владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький. Духовенство і віряни прибули з різних парафій усієї єпархії.

Хресною дорогою пройшов і владика-емерит Іван (Бойчук) УПЦ КП. Похід, який уже традиційно проводять у п’яту неділю Великого посту, розпочали від катедрального собору Преображення Христового.

Дерев’яний хрест із терновим вінком несли спочатку священнослужителі, представники влади, члени громадських і молодіжних організацій, лікарі, педагоги, підприємці, журналісти, а також семінаристи, студенти й активісти Майдану. На чотирнадцятьох стаціях читали духовні тексти про страсті Христові, присутні роздумували над порушеними священиками темами: покаянням, терпеливістю, милосердям як любов'ю до ближнього і рідного краю.

Владика Василь закликав усіх першу стацію Хресної дороги жертвувати за територіальну цілісність України. “Звіряймо кожен свій прожитий день зі Святим Євангелієм. Наша життєва дорога часто подібна до Хресної дороги нашого Спасителя”, - наголосив архиєрей.

Хресну ходу супроводжували близько півтори сотні священиків. Присутні молилися за мир, чесну і справедливу владу, за дітей і молодь, за хворих, за українське військо і християнські родини тощо. Єпископ подякував вірним за чисельну присутність та всім, хто посприяв організації спільної молитви.

Опісля у нижньому храмі катедрального собору владика Василь провів збори для священиків єпархії. Ключовою темою зібрання було опрацювання Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній. Кожен священик отримав цей документ. Єпископ наголосив, що головним служінням священика є проповідь Святого Євангелія.

 

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next