АКТУАЛЬНО

Тиждень добрих справ провели парафіяни села Кавське у Стрийській єпархії

Середа, 26 грудня 2018, 12:49
Кожного року наприкінці грудня в парафії Преподобної Параскеви села Кавське, що на Стрийщині, відбувається Тиждень добрих справ.

Цього року він розпочався з Вечірні з литією 18 грудня і свята на честь святого Миколая. Храм традиційно заповнили багато дітей із батьками. Усі разом молилися, а тоді діти показали для присутніх костюмовану виставу. Потім до храму завітав св. Миколай, який приніс для дітвори подарунки. Це гарне родинне свято було першим етапом.

Наступним став майстер-клас із розмалювання різдвяних пряників п. Ірини Кобель та п. Любові Лишнянської у Народному домі села. Діти знали, що не просто вчаться, а роблять добру справу, підготовляють благодійний ярмарок. Він відбувся у неділю 23 грудня, після Божественної Літургії, в храмі. Кошти з ярмарку та окремої збірки будуть спрямовані на придбання електроінструменту для воєнного корабля ВМС України, що є на бойовому чергуванні.

Однак це не означає, що всі добрі справи парафіяни роблять лише цього тижня. Місяць тому для дітей Журавнівського інтернату вони зібрали чимало одягу та взуття. Дехто передав і смаколики. «Віра без діл мертва» -  це кредо живої парафії. «Якщо про нього забути, то це прямий шлях до того, щоб перестати нею бути», - вважають вірні парафії Преподобної Параскеви села Кавське Стрийської єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next