АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: конференція і проща ректорів семінарій, Глава УГКЦ у Бабиному Яру та відхід до вічності священників УГКЦ

Субота, 15 травня 2021, 07:30
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (8-14 травня 2021 року).

Томина неділя – День матері

У неділю, 9 травня, у Томину неділю, на яку цього року припало і Свято матері Блаженніший Святослав відслужив Літургію у Патріаршому соборі в Києві. У проповіді Патріарх пригадав матерям про їхнє особливе завдання. «Кожна мама повинна відкрити двері в життя своїй дитині не тільки в цьому видимому, матеріальному, обмеженому світі. Вона повинна передати дочці чи синові свій досвід віри і вести їх у життя вічне», – сказав Глава УГКЦ.

***

Відкриття першого центру родини «Назарет» у Львові для допомоги узалежненим

Цього ж дня, 9 травня, у Львові відкрили центр родини «Назарет», де допомагатимуть залежним особам та їхнім родинам. Центр відчинив свої двері на території парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, що на вулиці Новознесенській.

***

Конференція ректорів семінарій УГКЦ та їхнє паломництво до Старуні

В понеділок, 10 травня, в Івано-Франківській духовній семінарії розпочалася конференція ректорів семінарій УГКЦ, мета якої полягає в ознайомленні з функціонуванням семінарій в Україні та за її межами.

***

У четвер, 13 травня, ректори семінарій Української Греко-Католицької Церкви звершили спільне паломництво до Старуні.

***

Онлайн-зустріч за участі Глави УГКЦ і Ровена Вільямса

Минулої п’ятниці, 7 травня, відбулася 90-хвилинна онлайн-зустріч, під час якої Блаженніший Святослав та архиєпископ-емерит Кентерберійський Ровен Вільямс обговорили низку важливих питань: глобальність УГКЦ, екуменічна візія митрополита Андрея Шептицького, сучасна екуменічна ситуація в Україні, католицька освіта та релігійне виховання в Україні, можливості та виклики служіння Божественної Літургії онлайн під час пандемії, важлива роль жіноцтва в УГКЦ.

«Ми українці за походженням, але наша місія є глобальною, – відзначив Блаженніший Святослав, говорячи про глобальний характер УГКЦ. – Ми є Церквою з тисячолітньою історією. Ми є Церквою, яка зберегла у своїй містичній пам’яті неподільне християнство, що існувало перед великою схизмою 1054 року. Ось чому в нашій ідентичності прописане велике бажання до відновлення єдності християн. Пам'ять про сопричастя всієї Церкви Христової є скарбом традиції Київської Церкви».

***

Перший День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

У п’ятницю, 14 травня, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, спільно з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій узяв участь у молитовному заході, який проходив у Києві в Бабиному Яру.

«Ми сьогодні тут, щоб молитися», – підкреслив головуючий у ВРЦіРО.

За словами Блаженнішого Святослава, Бабин Яр сам по собі є посланням Україні і світові. «Ми хочемо сьогодні це послання, той голос крові, пролитої на цій землі різними народами, представниками різних Церков і релігій, перетворити на молитву», – наголосив Глава УГКЦ.

***

Відхід до вічності священників УГКЦ

В неділю, 9 травня, з Риму розійшлася сумна звістка про відхід до Дому Небесного Отця ієромонаха Степана Стареправа, ЧСВВ. Отець Степан був протосинкелом Апостольського екзархату для українців в Італії та довголітнім віцеректором, а відтак ректором Папської української колегії священномученика Йосафата.

***

11 травня на 48-му році переставився до вічності священник Харківського екзархату УГКЦ о. Андрій Буняк.

Вічна їм пам’ять!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next