АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: наш Екзарх в Італії, просвіта, викликана пандемією, послання єпископів про бідність

Субота, 31 жовтня 2020, 09:00
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (24–30 жовтня 2020 року).

Владику Діонісія Ляховича призначено апостольським екзархом для українців-греко-католиків в Італії

У суботу, 24 жовтня 2020 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець припинив мандат апостольського адміністратора sede vacante Екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії, в особі кардинала Анджело Де Донатіса, вікарія Його Святості для Римської дієцезії. Водночас, повідомляється, що Святіший Отець призначив апостольським екзархом для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії, преосвященного владику Діонісія Ляховича, ЧСВВ, дотеперішнього делегата цієї церковної структури, перенісши його із титулярного осідку Егнації.

***

В УГКЦ закликають протидіяти поширенню коронавірусу та пригадують про необхідність зробити храми безпечним місцем для вірян

У неділю, 25 жовтня, після Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві Блаженніший Святослав попросив людей, які старші за 65 років, наскільки це можливо, залишатися вдома. Із цим закликом Глава Церкви звернувся до вірних на прохання медиків і представників органів державної влади з причини того, що нова хвиля хвороби накриває Україну.

Крім того, представники Антикризового центру УГКЦ в рамках формаційних курсів розповіли душпастирям Одеського екзархату про можливі способи протидії поширенню коронавірусу та нагадали про необхідність зробити храми безпечним місцем для вірян. Розмова в режимі онлайн відбулася 22 жовтня 2020 року на запрошення владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського.

***

Спомин освячення наріжного каменя під будову Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві

Цього тижня в УГКЦ також згадували визначну подію – освячення каменя під будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, яке відбулося 18 років тому – 27 жовтня 2002 року. Камінь освятив тодішній Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар у співслужінні з десятьма іншими єпископами з України та з-за кордону.

***

Владики Синоду Єпископів УГКЦ видали постсинодальне послання про бідність

Цього тижня, а саме 29 жовтня 2020 Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, підписав цьогорічне постсинодальне послання «Залишиться вам одне – те, що ви дали вбогому!» Синоду Єпископів УГКЦ, присвячене темі бідності. У документі, який складається із п’яти частин, владики стверджують, що прагнуть спільно із духовенством, монашеством і мирянами всієї Церкви скерувати погляд до стражденної вбогої людини, мовчазний крик якої часто не досягає вух і сердець наших сучасників.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next