АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: перший випуск онлайн-школи, пам’ятник Блаженнішому Любомиру, реакція Глави УГКЦ на протести в Білорусі

Субота, 15 серпня 2020, 09:12
Ось головні події, що сталися в УГКЦ упродовж останнього тижня (8–14 серпня 2020 року).

Закінчення навчання у першій в УГКЦ Катехитичній онлайн-школі

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вручив сертифікати дітям Катехитичної онлайн-школи «Промінь світла». Подія відбулася 8 серпня у прямому ефірі «Живого ТБ».

Глава Церкви найперше подякував дітям, які працювали і вчилися в онлайн-школі. «Діточки, за підсумками іспитів у мене склалося враження, що тут зібралися наймудріші діти нашої Церкви. Ви показали глибокі знання з основ християнської віри», – відзначив Блаженніший Святослав.

Також він вважає, що важливо, щоб після цього катехитичного курсу батьки провадили своїх дітей у життя місцевих громад, бо до Святих Таїнств діти можуть приступити лише в парафіях, до яких належать.

З вересня 2020 року розпочнеться новий навчальний рік. П’ятдесят дітей у 1-му класі готуватимуться до прийняття Святих Таїнств, а у 2-му здійснюватимуть мандрівку літургійним роком.

***

Продовження підготовки до проведення Патріаршого Собору

10 серпня 2020 року відбулася чергова зустріч членів Секретаріату Всецерковного Патріаршого Собору спільно зі синодальною робочою групою з опрацювання душпастирського плану УГКЦ.

Учасники зустрічі ділилися думками, як Церква має жити й діяти в сучасних умовах посткоронавірусного світу. Зокрема, Блаженніший Святослав зазначив, що «плодом Патріаршого Собору має бути новий душпастирський план».

Наступна зустріч має відбутися за участю усіх секретарів єпархіальних соборів.

***

Спорудження першого пам’ятника патріарху Любомирові Гузару

12 серпня 2020 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав разом із єпископом-помічником Київської архиєпархії владикою Йосифом Міляном ознайомились із завершальним процесом створення пам’ятника світлої пам’яті патріарху Любомирові кардиналу Гузару.

Праця над спорудженням пам’ятника ведеться на виробничій базі фірми Ігоря Давидова «САЯМАТ», що на Київщині. Авторами витвору мистецтва є відомі скульптори Олесь Сидорук і Борис Крилов. Встановлять його в місті Вінниця, у парковій зоні поблизу храму Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ. Автори цієї ідеї – владика Йосиф Мілян та о. Григорій Рогацький, ВС.

«Дякуємо вам, що взяли на себе таку відповідальність. Творячи цей пам’ятник, творимо майбутнє нашого народу. Бо без пам’яті немає народу. Пам’ять захищає нас від злого та мотивує творити добро. Пам’ять формує націю, не дає забути своїх героїв, на чиїх подвигах вчиться майбутнє покоління. Адже діти і молодь повинні формувати свою духовність на доброму фундаменті», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

***

Слова підтримки Блаженнішого Святослава білоруському народові та заклик до вірних УГКЦ молитися щоденно о 21:00

У п’ятницю, 14 серпня 2020 року, Отець і Глава УГКЦ висловив слова братерської солідарності й молитовної близькості Католицькій Церкві в Білорусі та всьому білоруському народові, який змагається за свої права і свободи, захищаючи своє волевиявлення, соціальну справедливість і власну гідність. Блаженніший Святослав також закликав вірних УГКЦ до щоденної молитви о 21:00 за білоруський народ.

Глава УГКЦ запевнив католицьких єрархів Білорусі в молитві за припинення насильства, встановлення справедливості, миру та суспільного порозуміння і згоди.

«Усвідомлюючи великі загрози нинішніх подій, молимося і за захист Білорусі від зовнішніх супротивних сил, за збереження єдності білоруського народу, а також незалежності й територіальної цілісності Білоруської держави. Розділяємо з Вами всіма нашу віру та тверде переконання, що наші молитви будуть почуті, адже "Господь бо – справедливий, любить правду; праведники лице його побачать" (Пс. 11, 7)», – сказано в листі солідарності.

«Нехай виявом нашої солідарності з білоруським народом стане щира і сердечна молитва, яку долучимо до тих, що творимо щоденно о 21:00 за мир та спокій в Україні», – додав Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next