АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: початок Декади місійності, новий координатор у Португалії та 102-й день народження сестри василіянки

Субота, 12 червня 2021, 12:10
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (5-11 червня 2021 року).

Презентація Рукописної Біблії

В понеділок, 7 червня, у Софії Київській відбулася презентація Рукописної Біблії, яку писали понад 30 000 українців. Участь у заході взяв Глава УГКЦ.

Переписування Святого Письма, зокрема зрозумілою для народу мовою, Блаженніший Святослав назвав не лише духовним, але й народо- і державотворчим актом. Він також додав, що ця Біблія є подарунком, який християни України дарують Українській Державі з нагоди 30-річчя її Незалежності.

Цікаво, що Рукописна Біблія встановила три національні рекорди. По-перше, це найбільша рукописна книга в Україні. По-друге, це книга, у якій зібрано найбільшу кількість почерків сучасних українців. В її переписуванні взяли участь близько 32 000 учасників. А третім рекордом стало те, що, незважаючи на величезну кількість сторінок, її все-таки вдалося зшити в один том.

***

Цього тижня відбулася презентація ще однієї книги, участь у якій також взяв участь Глава УГКЦ та представники інших Церков. Йдеться про український переклад книги Іоана Хрисавгіса «Варфоломій: Апостольська місія. Пророче бачення».

Блаженніший Святослав під час цієї події назвав Патріарха Варфоломія однією з найбільш інтелектуальних особистостей нашого часу. Своєю відкритістю та інтелектуальною силою, каже Отець і Глава УГКЦ, він створює культуру зустрічі, яка стає особливо актуальною у контексті посткоронавірусного світу.

За його словами, культура зустрічі і співпраці, яка існує сьогодні між Римом і Констатинополем, є добрим прикладом необхідної відваги для побудови стосунків у Києві: «Ми повинні разом зустрічатися, співпрацювати, показувати спільні жести взаємної поваги, любові і солідарності».

***

Початок Декади місійності УГКЦ

На Вознесіння в Українській Греко-Католицькій Церкві розпочалася Декада місійності, яку цьогоріч проводять сім’ї. Триватиме вона до свята Зіслання Святого Духа.

На загальноцерковному рівні Декаду місійності-2021 транслює «Живе телебачення» щоденно о 8:00.

Зі списком провідників і темами на щодень можна ознайомитись тут.

***

«Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа вирушаймо у наших парафіях разом із «Живим телебаченням» в дорогу очікування Духа Святого, який у день П’ятдесятниці зійде і оновить найбільший дар любові, віри і надії до Господа, з яким ми назавжди зв’язали своє життя», – попросив єпарх Чернівецький, голова Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ владика Йосафат Мощич у вступних роздумах.

***

А Блаженніший Святослав дав вірним завдання на найближчих десять днів:

·       молитися за тих, які ще не вірять у Бога;

·       підтримувати молитвою всіх тих, які сьогодні звершують місійну працю Церкви;

·       своїми пожертвами підтримати місійну працю нашої Церкви.

***

Зустріч Глави УГКЦ з послом Литви в Україні

Під час зустрічі Блаженнішого Святослава з Надзвичайним і Повноважним послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, яка відбулася 8 червня в резиденції Глави УГКЦ в Києві, сторони говорили зокрема про українців, які виїжджають на заробітки, а саме Литву, та про душпастирські кроки, які намагається зробити УГКЦ назустріч емігрантам.

Пан Сарапінас розповів про досвід Литви, яка свого часу пережила велику хвилю еміграції, а сьогодні створює відповідні механізми й умови, щоби литовці поверталися додому.

***

Новий координатор Капеланії УГКЦ в Португалії

Новим координатором Капеланії УГКЦ у Португалії обрали о. Гавриїла Тимчика, а його помічниками – о. Сільвіо Литвинчука та о. Тараса Гайвонюка.

***

День молитви за жертводавців

11 червня, у перший День жертводавця, організований міжнародною благодійною організацією «Допомога Церкві в потребі» (Kirche in Not ), працівники Патріаршої курії в Києві та Львові помолилися подячний Молебень до Богородиці за жертводавців цієї організації, а також за всіх жертводавців, які підтримують УГКЦ.

***

102-й день народження сестри василіянки

Цього тижня одна з довгожительок УГКЦ с. Ольга, з української провінції ЧСВВ, відзначила 102-ий день народження.

Сестра Ольга у свої 102 роки зберігає погідного духа, дякує Богові за дар покликання до Чину святого Василія Великого, на який відповіла Господеві вісімдесят п’ять років тому та бажає молодим поколінням великої святості та творення добрих діл.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next