АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: початок Великого посту, вакцинація Глави УГКЦ, дата інтронізації владики Богдана Дзюраха і молитва за померлих від Covid-19

Субота, 20 березня 2021, 07:30
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (13-19 березня 2021 року).

Початок Великого посту

Цього тижня велика частина вірних Української Греко-Католицької Церкви, яка живе за юліанським календарем, ввійшла у період Великого посту. З понеділка по четвер у багатьох храмах в Україні та закордоном служилося Велике Повечір’я з каноном Андрея Критського у чотирьох частинах.

Вступаючи у Великий піст, Глава УГКЦ запросив вірних пробачити своїх ворогів і здійснити мандрівку в самих себе, щоб не бути лицемірами. «Не змарнуйте його, бо піст є особливим часом спілкування і зближення між Богом і людиною», – закликав Блаженніший Святослав у проповіді в Сиропусну неділю.

***

Крім цього, напередодні у програмі «Відкрита Церква» на Живому телебаченні о. Лука Михайлович розповів цікаві подробиці про цей особливий період літургійного року.

***

Освячення пам’ятника о. Августинові Волошину на Аскольдовій могилі

15 березня 2021 року в 82-гу річницю проголошення незалежності Карпатської України, у Києві, на Аскольдовій могилі, Блаженніший Святослав освятив пам’ятник о. Августину Волошину, великому сину України, активному громадському і релігійному діячу, священнику Греко-Католицької Церкви, президенту Карпатської України. Участь у заході взяли представники Товариства закарпатців у м. Києві, зокрема президент об’єднання.

«Тут, на Аскольдовій могилі в Києві, ми маємо знак, який вшановує героїв славного бою під Крутами. Тут спочивають герої Майдану, герої війни на Донбасі. І від сьогодні тут стоятиме пам’ятник о. Августину Волошину, безперечно, героєві України, героєві змагання українців за своє: за свою культуру, за свою Церкву, за свою державу», – підкреслив Глава УГКЦ.

***

Блаженніший Святослав вакцинувався від коронавірусу

«На нашу думку, є три принципи, на які треба зважати в питанні вакцинації: вакцинація має бути добровільною, доступною і безпечною», – сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час брифінгу після вакцинації релігійних діячів, яка відбулася у вівторок, 16 березня 2021 року, у Києві.

«Бажаю всім бути здоровими, щоб навіть за допомогою вакцинації ми чимшвидше побороли недугу, щоб більше вона не поширювалася і не забирала життя нашим рідним і близьким. Нехай наша сьогоднішня подія буде кроком до перемоги над цим невидимим ворогом», – побажав Глава Церкви.

***

Інтронізація владики Богдана Дзюраха у Мюнхені відбудеться 18 квітня

У неділю, 18 квітня 2021 року, о 10:00 (за європейським часом) в катедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці та Святого апостола Андрія Первозваного в Мюнхені відбудеться інтронізація нового апостольського екзарха для Німеччини і країн Скандинавії владики Богдана Дзюраха. Подія пройде в режимі онлайн за участю безпосередніх учасників канонічного перейняття уряду та окремих представників Церкви та державної влади. На «Живому ТБ» планується пряма трансляція Архиєрейської Літургії з Чином інтронізації.

***

Всецерковна молитва за померлих від Covid-19

Сьогодні, 20 березня 2021 року, в Українській Греко-Католицькій Церкві відбувається всецерковна молитва за померлих внаслідок COVID-19. Заупокійні Божественні Літургії служаться в Україні та закордоном, зокрема у парафіях УГКЦ у США.

Приєднатися до прямої трансляції молитви, очолюваної Блаженнішим Святославом, Отцем і Главою УГКЦ, можна за цим посиланням:

***

Приготування до відзначення 10-річчя від інтронізації Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава

Вже наступної суботи, 27 березня 2021 року, виповнюється десятиріччя інтронізації Блаженнішого Святослава на Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви. З цієї нагоди впродовж десяти днів, що поступово наближають нас до цього ювілею, Департамент інформації УГКЦ пропонує увазі користувачів фейсбуку серію коротких публікацій, у яких йдеться про десять знакових подій з життя УГКЦ за останнє десятиліття.

На неділю, 28 березня 2021 року, запланований прямий ефір «Разом у майбутнє», під час якого відбудеться розмова про візію майбутнього УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next