АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: привітання Глави УГКЦ з Новим роком, священник для українців Кіпру та приклад солідарності матері семінариста

Субота, 02 січня 2021, 11:14
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (26 грудня 2020 року – 1 січня 2021 року).

Привітання Глави УГКЦ з Новим 2021 роком

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у відеопривітанні подякував за 2020 рік і привітав українців з Новим 2021 роком.

«Ми дивимося з радістю і світлом на новий 2021 рік, у який входимо. Ми відчуваємо, що в новому році ми все-таки будемо разом, в одному човні перепливатимемо це житейське море. І в тому човні разом з нами, із сучасним людством буде наш Господь і Спаситель, який ось гряде, аби народитися у вертепі у Вифлеємі юдейськім», – зазначив Блаженніший Святослав.

Предстоятель побажав усім і кожному Божого благословення, оптимізму, сили радості, аби можна було справді разом йти вперед.

«З Новим роком вітаю вас, дорогі брати і сестри! З Новим роком тебе, Україно! З Новим роком, українська земле!» – привітав українців Блаженніший Святослав.

***

Молитва про радість на початок Нового року

31 грудня провідником молитви на вервиці, в якій на каналах Живого телебачення щоденно о 20:00 єднаються тисячі людей, був о. Андрій Зелінський, ТІ. Наприкінці вервиці священник запропонував молільникам текст молитви про радість, яку сам написав.

Знайти цю молитву, якою запрошуємо помолитися на початок Нового року, можна тут.

***

Українці Кіпру тепер мають свого священника

З благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, настоятеля студитів о. Йони Максіма та голови ПМВ владики Степана Суса, ієромонах Студійського уставу Василь Захарусь призначений опікуватися українцями греко-католиками на Кіпрі терміном на 2 роки. Відтепер українські громади, засновані у 2016 році, матимуть свого душпастиря.

Отець Василь розпочне своє служіння на Кіпрі з 2 січня і при першій нагоді відслужить святкову Службу Божу. Священник мешкатиме у Нікосії – одному із двох міст острова, де найбільше сконцентрована українська громада. Також багато українців мешкають у Лімасолі.

***

Мама семінариста Львівської духовної семінарії врятувала життя чотирьох людей

Наталя Миколишин, мама семінариста Любомира Миколишина, стала донором органів. Її серце, печінка та нирки продовжують жити у тілах чотирьох різних реципієнтів. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.

«Наші органи після смерті більше не служать нам у небі, але вони можуть врятувати чиєсь життя на землі! Нехай цей приклад людської солідарності та християнського милосердя пані Наталі, мами нашого семінариста, стане для всіх нас поштовхом до поширення в українському суспільстві культури дарування органів. Це найвищий прояв любові, любові аж до кінця», –  такими словами описав драматичну подію, яка сталася у Львові, о. д-р Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next