АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: проєкт закону про військове капеланство, владика Микола Бичок у Австралії, вервиця Синоду Єпископів зі Зарваниці та 50 років єпископства владика Василя Лостена

Субота, 29 травня 2021, 12:01
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (22-28 травня 2021 року).

Проєкт Закону про військове капеланство

Народні депутати на засіданні Верховної Ради 299-ма голосами ухвалили в першому читанні за основу проєкт Закону України «Про Службу військового капеланства» №4626.

Метою законопроєкту є створення Служби військового капеланства та законодавче закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців, визначення організаційно-правових засад взаємодії військових формувань і релігійних організацій у процесі забезпечення функціонування інституту військового капеланства з метою реалізації військовослужбовцями Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та членами їх сімей права на свободу совісті, світогляду та віросповідання з урахуванням поліконфесійності нашої держави.

***

Владика Микола Бичок прибув до Австралії

24 травня 2021 року, після майже року очікування, владика Микола Бичок вилетів із Києва до Австралії на служіння для наших вірних в єпархії Верховних апостолів Петра і Павла в Австралії, Новій Зеландії та Океанії.

***

50 років єпископської хірононії владики Василя Лостена

25 травня 2021 року владика Василь Лостен, єпископ-емерит Стемфордської єпархії УГКЦ відзначив особливий ювілей - 50-річчя єпископської хіротонії.

У вітальному листі Предстоятель УГКЦ відзначив, що в особі ювіляра священнослужителі завжди знаходять вірного порадника та сердечну підтримку. «Для сотні тисяч вірних нашої Церкви ви стали добрим батьком, ревним проповідником Христової правди. Ваше життя і служіння повне Божого благословення, яке рясними плодами вилилося на нашу Церкву. Завдяки співпраці з мирянами вам вдалося здійснити низку важливих проєктів, один із найбільших серед яких – відкриття каплиці Святої Ольги в базиліці Святого Петра в Римі, що стало знаком незмінної єдності нашої Церкви із Апостольським престолом», – наголошується в тексті листа.

***

Глава УГКЦ із Синодом Єпископів помолилися у Зарваниці за людей, які втратили роботу під час пандемії

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Марійському духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопільщині, разом із Синодом Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, провів молитву на вервиці у рамках всесвітнього травневого «молитовного марафону» за завершення пандемії, який ініціював Святіший Отець Франциск.

«Особливо ми молимося сьогодні за тих, хто втратив роботу і не має більше засобів для існування в сучасному світі», – відзначив Глава УГКЦ.

***

У Зарваниці відбулася проща працівників пенітенціарної системи України

У своєму слові до керівників пенітенціарних закладів Глава УГКЦ наголосив на тому, що слова «пенітенціарна система» вказують не так на покарання, як на покуту, а такі місця, як Зарваниця – місце зцілення, надають нового сенсу всім тим, хто причетний до пенітенціарної служби.

«Хочу вас запевнити, що наші священнослужителі, отці-капелани вашої служби, як з нашої Церкви, так і з інших Церков, завжди готові бути поруч, – поруч з вами, особами, які вчинили злочини і відбувають покарання в закладах вашої системи. Ми хочемо, щоб вони пережили цей час як спокутування провин і віднаходження дороги до свободи. Будьте певні, що наші священники зроблять все для того, щоб ця висока мета – спасти людину, врятувати її від зла спільними зусиллями – могла бути осягнена. Бо каже Господь: "Я не хочу смерті грішника, але щоб він навернувся і жив"», – наголосив Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next