АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: старт всецерковних ініціатив «День бідного» та «Вервиця єднає», Звернення єпископів з нагоди місцевих виборів

Субота, 17 жовтня 2020, 10:31
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (10–16 жовтня 2020 року).

УГКЦ долучається до акції «Нагодуй бідного»

В Українській Греко-Католицькій Церкві розпочинається безстрокова акція «Нагодуй бідного». Про це заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав до священників Київської архиєпархії під час зустрічі за посередництвом зуму. Попередньо Глава Церкви вже повідомляв про ініціативу під час Форуму соціального служіння.

Головний день акції – 15 листопада, припадає на День бідного, який встановив Папа Франциск, проте акція триватиме впродовж наступних місяців. «Йдеться не про одноразову справу, а активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Тобто збірки проводитимуться постійно і безстроково. Бо правдоподібно, питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», – вважає Блаженніший Святослав.

За його словами, до Дня бідного при кожній парафії формуватимуться банки харчів. Він додав, що багато парафій УГКЦ в Україні вже це роблять, у Західній Україні сформувався вже цілий рух.

***

В УГКЦ розпочалася молитовна ініціатива «Вервиця єднає»

«Живе телебачення», починаючи від свята Покрови Пресвятої Богородиці, щоденно в прямому ефірі транслює молитву на вервиці. Початок молитви о 20:00 за київським часом.

Вервицю провадить визначений священник чи єпископ (щодня інший). Прямий ефір забезпечує «Живе ТБ» на всіх каналах і сторінках Церкви в соціальних мережах. Священнослужитель перебуває в себе вдома або у храмі. Він молиться сам, або зі своєю сім’єю чи парафією. Все починається з коротких (5–7 хвилин) роздумів на основі Євангелія дня або інших тем, які можуть бути запропоновані.

Запрошуємо всіх до спільної щоденної молитви до Пресвятої Богородиці!

***

Звернення Синоду Єпископів КГВА УГКЦ до вірних та всіх громадян з нагоди місцевих виборів

У документі з нагоди місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року, єпископи звернулися до кожного громадянина України з проханням зробити власний вибір свідомо та зважено, після ретельного молитовного розпізнавання, та за жодних обставин не торгувати власним голосом і сумлінням. Звернення від імені Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ підписав  15 жовтня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

«Закликаємо всіх виборців у день голосування обов’язково дотримуватися вимог Уряду щодо запобігання розповсюдженню інфекції та за жодних обставин не легковажити здоров’ям і життям власним та свого ближнього. Ідучи на виборчі дільниці, використовуйте захисні маски, дотримуйтеся безпечної соціальної дистанції, мийте руки та обробляйте їх антисептичними засобами, принесіть із собою власне письмове приладдя для заповнення бюлетеня. Представників вразливих соціальних груп просимо в день голосування прийти в такий час, коли передбачається присутність найменшої кількості людей на дільницях, щоб уникнути додаткових загроз для власного здоров'я», — йдеться у тексті звернення.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next