АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: святкування Богоявлення, моління за єдність християн і хіротонія нового єпископа УГКЦ

Субота, 23 січня 2021, 17:50
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (16-22 січня 2021 року).

Богоявлення Господнє (за юліанським календарем)

19 січня в Українській Греко-Католицькій Церкві святкували урочистість Богоявлення Господнього.

З цієї нагоди напередодні Блаженніший Святослав пригадав, що «не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння».

Величе повечір’я з Литією в головному храмі УГКЦ очолив владика Йосиф Мілян, який під час проповіді закликав прийти «до того Йордану — Святої тайни покаяння, щоби свяченою водою скріпилися наші духовні зусилля, щоби ми всюди бачили Божі кроки на цій землі».

 

19 січня 2021 року в Києві Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, звершив традиційне Велике водосвяття на Дніпрі.

Опубліковано Українська Греко-Католицька Церква - Ukrainian Greek Catholic Church Вівторок, 19 січня 2021 р.

 

У сам день свята після Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, не зважаючи на люті морози, відбулося традиційне Велике водосвяття на Дніпрі. Його, як і святкову Літургію, очолив Глава Церкви.

***

Тиждень молитов за єдність християн

Тиждень молитов за єдність християн, який відбувається щороку з 18 по 25 січня, цьогоріч об’єднає всіх християн на спільній молитві вже 53-й раз. Організатором такої молитовної ініціативи, яка є чудовою нагодою разом свідчити віру в єдиного Господа нашого Ісуса Христа, є Всесвітня рада Церков і Папські рада для сприяння єдності між християнами.

Головна тема Тижня молитов за єдність християн у 2021 році – «Хто перебуває у моїй любові, той багато плодів приносить». Її запропонувала жіноча чернеча спільнота Граншана, зі Швейцарії (Grandchamp). Починаючи з 1930-х років, монахині відкрили свої двері для всіх християн, які забажали віддатися на служіння Божому слову, не зважаючи на вік, конфесію, країну чи навіть континент. А молитва за християнську єдність була і залишається в серці цієї спільноти від початку її заснування.

У рамках всесвітнього Тижня молитов за єдність християн 21 січня в онлайн режимі відбувся круглий стіл «Джерела єдності в розмаїтті».

Завершиться Тиждень молитов за єдність християн Екуменічним молебнем в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, який відслужить владика Богдан Дзюрах.

Запрошуємо єднатися в молитві!

***

Владика Аркадій Трохановський – новий єпископ УГКЦ

Вчора, 22 січня, в Ольштині (Польща) відбувся Чин архиєрейського найменування нового єпископа УГКЦ Аркадія Трохановського. Чин найменування в катедральному соборі новоутвореної Ольштинсько-Гданської єпархії звершив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, спільно з владикою Євгеном Поповичем, архиєпископом і митрополитом Перемишльсько-Варшавським, та владикою Григорієм Комаром, єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Сьогодні, 23 січня, відбулася його хіротонія та інтронізація.

«У цей день вшанування пратулинських мучеників – у світлі їхнього прикладу та жертви – ми переживаємо тут, в Ольштині, особливу історичну хвилину. Сьогодні ми стали свідками потрійної радості Греко-Католицької Церкви в Польщі, яка є радістю всієї помісної Української Греко-Католицької Церкви як на рідних землях, так і розсіяної по всій земній кулі. Святкуємо урочисте проголошення нашої нової Ольштинсько-Гданської єпархії, є учасниками єпископської хіротонії преосвященного владики Аркадія та введення на престол ольштинсько-гданських єпископів першого в історії правлячого архиєрея», – сказав у проповіді Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next