АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: владика Степан Сус в Іспанії, можливість вакцинації для релігійних діячів та нова книжка владики Йосифа Міляна

Субота, 13 березня 2021, 14:43
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (6-12 березня 2021 року).

Пастирський візит владики Степана Суса до Іспанії

 

 

Цього тижня владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу, перебуває з душпастирськими відвідинами в Іспанії, де проживає велика кількість українських греко-католиків і душпастирює кількадесят священнослужителів.

***

В рамках візиту владика Степан Сус зустрівся з Послом України в Іспанії Сергієм Погорельцевим. «Обмінялись думками щодо життя та діяльності української громади в Іспанії, зокрема Мадриді. Також спланували спільні дії щодо отримання окремої будівлі під храм для УГКЦ», – зазначив владика Степан.

***

Крім цього, владика Степан Сус в Мадриді зустрівся з українськими громадськими організаціями та активістами, зокрема головою ГО «Українська громада Іспанії за права, честь, гідність українців» Юрієм Чопиком, очільницею товариства «Код нації» Мирославою Кавацюк та головою творчого об'єднання «Наше слово» Галиною Коризмою.

***

Міністерство охорони здоров'я надало релігійним діячам можливість вакцинуватися вже тепер

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов видав Наказ від 01.03.2021 № 369 «Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію». На підставі цього наказу, релігійні діячі можуть уже сьогодні реєструватися на вакцинацію як «публічні та громадські діячі».

Представники МОЗ України звернулися до Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, із пропозицією зробити щеплення, відповідно до умов, які запроваджує Наказ міністра Степанова. Предстоятель УГКЦ погодився на вакцинацію.

***

Вийшла друком книга владики Йосифа Міляна «З нами Бог»

Цими днями вийшла друком книжка владики Йосифа Міляна «З нами Бог». На її сторінках читач зможе ознайомитися з доповідями, промовами, пастирськими посланнями та інтерв’ю єпископа-помічника Київської архиєпархії владики Йосиф Міляна. Книжка показує владику як монаха, єпископа, патріота України, душпастиря молоді та мігрантів.

Над видавництвом книги та її упорядкуванням працювали: о. Юстин Бойко, студит, о. Андрій Гах, о. Роман Ільницький, Анна Ященко, Ольга Хворостовська, Олена Гижа, Юлія Гаєвська.

Про презентацію книги буде повідомлено згодом.

***

Івано-Франківська академія Івана Золотоустого отримала акредитацію магістратури

23 лютого відбулося засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Члени Агентства розглянули питання про акредитацію освітньо-професійної програми «Богослов’я» рівня вищої освіти «Магістр» зі спеціальності 041 Богослов’я в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого.

За результатами голосування всі двадцять членів Національного агентства одноголосно ухвалили рішення про акредитацію освітньої програми терміном на п’ять років (максимальний термін відповідно до нормативно-правової бази).

Таким чином, Івано-Франківська академія Івана Золотоустого має державну акредитацію за двома рівнями вищої освіти – «Бакалавр» (акредитовано у 2019 році) і «Магістр» – на максимальні терміни дії відповідно до українського законодавства.

***

У Чернівецькій єпархії створили новий осередок Карітасу

5 березня в с. Банилів Чернівецької єпархії започаткував діяльність новий осередок Карітасу. Відповідальним за осередок призначено отця Андрія Куніцького.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next