АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: зустріч Глави УГКЦ з Мінветеранів, гучна коляда на сході України та нова книга Блаженнішого Святослава

Субота, 16 січня 2021, 10:43
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (9-15 січня 2021 року).

Глава УГКЦ зустрівся з міністеркою у справах ветеранів України Юлією Лапутіною

12 січня 2021 року Блаженніший Святослав прийняв у своїй резиденції при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ Юлію Лапутіну, міністерку у справах ветеранів України. У зустрічі брав участь о. Андрій Зелінський, ТІ, заступник керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що в самому серці служіння Української Греко-Католицької Церкви стоїть людина, і тому ми, як церковна спільнота, готові продовжувати і надалі сприяти реабілітації та поверненню в суспільство тих, хто стояв на захисті народу України та його держави. Він запевнив пані міністерку: «Наша Церква ніколи не покидала, не покидає і не покине українських воїнів і ветеранів».

***

Студентський театр «САД» відвідав з колядою схід України

Традиційно, ось уже сьомий рік поспіль, Студентський театр «САД», що діє у Львівській архиєпархії відвідав схід України. Саме на Святвечір та Різдво і впродовж наступних днів студенти звіщали прихід Бога до людини. «Слава во вишніх Богу і мир всім на землі!» – дзвінко лунало і для мешканців Донбасу, і для військовослужбовців, і для лікарів.

З 4 по 9 січня 2021 року студенти разом з капеланом отцем Мар’яном Мисяковським відвідали чимало місць. Цьогоріч формат поїздки був зовсім інший, адже пандемія та карантин вимагали безпеки та мобільності. Тому їхали лише дванадцять учасників трьома автомобілями. Загалом наїздили три тисячі кілометрів Україною та побували в дев’яти містах, з яких новими для театру були Лубни, Полтава та Новодонецьк.

***

В Івано-Франківську відбувся XII Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях»

10 січня гала-концертом завершився XII Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях». Цього року фестиваль став вже дванадцятим за порядком та, на відміну від попередніх років, більшою мірою проходив в режимі онлайн.

Програма фестивалю передбачала виступи місцевих та приїжджих хорових колективів як у храмі Царя Христа, так і виступи хорів із різних куточків світу, які відтворювалися в ході онлайн-трансляції. Таким чином географія Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях» цього році сягала ще більше країн.

Загалом у фестивалі з 8 по 10 січня взяло участь понад тридцять колективів. Особливими ж гостями свята стали два гурти із Києва – «Шпилясті кобзарі» і Тарас Компаніченко та гурт «Мала Хорея Козацька».

***

У «Свічадо» видали книжку «Блаженніший Святослав відповідає на запитання молоді»

Чому в нас переповнені храми, але процвітає корупція і лицемірство? Чому не досить бути просто доброю і чесною людиною, а обов’язково треба ходити до церкви? Чи відповідає євангельським ідеалам розкішне життя деяких священників? Чи планує Церква переглянути свої погляди щодо дошлюбної чистоти? Що буде після того, як ми помремо?

Ці та багато інших безпосередніх і прямих запитань ставить молодь Главі УГКЦ у книжці «Блаженніший Святослав відповідає на запитання молоді», яка нещодавно вийшла у видавництві «Свічадо».

Формат книжки «Блаженніший Святослав відповідає на запитання молоді» не передбачає глибокого висвітлення тієї чи іншої проблеми чи питання, але дає певні орієнтири. Також, як зазначає о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді, тут Глава УГКЦ демонструє свою відкритість до діалогу і готовність говорити на дражливі і складні теми. Тож вийти на відкритий діалог з молоддю – це ризик, який вимагає сміливості, але на який хлопці і дівчата дуже очікують.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next