АКТУАЛЬНО

Товариство коломийської молоді «Агапе» відзначило двадцятип’ятирічний ювілей

Понеділок, 01 жовтня 2018, 17:27
Товариство молоді «Агапе», що в Коломийській єпархії розпочало свою діяльність у 1993 році в місті Надвірна. Його засновниками були студенти Івано-Франківського Теологічно-Катехитичного Духовного інституту Роман Григораш та Іван Загайкевич. Студенти, катехизуючи у Надвірній, відчули потребу працювати з молоддю, яка більше і глибше хотіла пізнати Бога.

З кожним роком діяльність товариства набирала все більших масштабів, а кількість його учасників зростала. Молодь охоче об’єднувалася, прагнучи до особистого духовного зростання на засадах греко-католицької церкви. Так у 2016 році спільнота почала діяти ще й при парафії Архистратига Михаїла в с.Гаврилівка.

Впродовж тривалих 25 років товариство успішно діє й по сьогодні. Одним з його основних завдань є катехитична формація молодого покоління, про що завжди в особливіший спосіб наголошує священнослужителям Синод єпископів УГКЦ.

Агапівці за період формування спільноти взяли участь у різноманітних заходах: таборах, походах в гори, Св. Літургіях, паломництвах до святих місць в Україні і за кордоном. Велика кількість агапівців побували в Палестині, Меджугор’ї, Люрді та ін. Основна мета товариства – це пізнання і духовне збагачення про нашого Творця, Любов до ближнього, ворогів та ненависників, пошук істини, поклик добра, творення краси та гармонії, а також культурний розвиток. А крім того молодь та студенти активно співпрацюють, ділячись набутим духовним та життєвим досвідом.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next