АКТУАЛЬНО

«Треба скласти іспит на любов до ближнього», - архиєрей до студентів

Середа, 03 вересня 2014, 10:20
До складення цього життєвого іспиту закликав владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, під час інавгурації навчального року в Львівському національному аграрному університеті в м. Дубляни.

Спершу архиєрей і капелан студентів о. Петро Верхоляк відслужили Божественну Літургію в університетському храмі Святого Володимира, в якому взяли участь студенти, викладачі та працівники навчального закладу. Відтак на стадіоні відбулася урочиста академія, яка почалася із пісні-реквіуму за загиблими та була скомпонована із промов та національно-патріотичних пісень.

Під час промови владика Михайло закликав студентів берегти і любити свою землю. «Господь дав нам землю, дав наше життя на ній і казав бережіть її. Тому межі нашої землі, Батьківщини стають священними. Ми має цю землю берегти, обробляти і вміти на ній жити. Це наше покликання до неї і ми не можемо її зрадити чи зганьбити. Ми не можемо будь-як на ній жити. І сьогодні ви приходите до навчального закладу, щоб вчитися, як землею володіти, як на землі гідно жити. Це священне покликання: бути вірним тим завданням, які Бог дає вам у житті. І ви, переступаючи поріг університету, запрошені усвідомити: як я маю любити цю землю, як маю любити людей, з якими ми на ній живемо, як маємо з тих дарів земних усі разом ділитися, щоб нікому їх не забракло».

Що стосується теперішньої військової агресії, єпископ зазначив: «Сьогодні наша Україна складає іспит на єдність, бо без неї не може бути держави. Її не буде, коли ми не будемо братами і сестрами, коли не будемо жити в любові. Це визначальні елементи держави. Ми господарі на цій землі і маємо зберегти свободу і права, щоб бути виразником подібності Божої. Це наше покликання і за це ми сьогодні переживаємо і відстоюємо. Одні здають екзамен під кулями, а ви будете складати іспит в університеті і ваше першочергове завдання - скласти іспит на любов до ближнього».

Наостанок архиєрей виголосив молитву благословення, а отець-капелан окропив студентів свяченою водою.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next