АКТУАЛЬНО

Третю cесію Собору провели в Івано-Франківську

Четвер, 08 травня 2014, 17:43
3 травня відбулася заключна, третя сесія Собору Івано-Франківської архиєпархії. Робота розпочалася спільною молитвою – Архиєрейською Літургією, яку очолив Митрополит Володимир (Війтишин) в каплиці Священномученика Йосафата Івано-Франківської духовної семінарії.

«Нехай воскреслий Ісус Христос благословить кожного учасника Собору для плідної праці, яка направлена в русло майбутнього розвитку Церкви в світлі молодіжного апостоляту. Щоб кожний виконав своє покликання: прийняв, зберіг, розвинув і зумів передати Христову віру наступним поколінням…» - наголосив Митрополит Володимир, вітаючи всіх учасників перед відкриттям заключної сесії Собору архиєпархії.

Після урочистої Літургії, в якій взяли участь духовенство і вірні шести протопресвітеріатів Івано-Франківської архиєпархії (Богородчанського, Лисецького, Солотвинського та Центрального, Південно-Східного, Північно-Західного протопресвітеріатів м. Івано-Франківська), Митрополит розповів про хід Собору, який включав: Літургію, тематичні доповіді, презентацію молодіжних спільнот і катехитичних шкіл парафії, роботу в групах, оголошення пропозицій праці в групах, а на завершення перенесення останків Єпископа Івана Лятишевського до Архикатедрального і Митрополичого собору Святого Воскресіння.

На завершення Митрополит Володимир відслужив Панахиду за усіма невинно загиблими за Батьківщину Україну в час трагічних подій на сході України, а особливо в м. Одесі.

Спільна фотографія духовенства і вірних стала завершенням першого етапу Собору.

о. Юрій Трухан,
прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next