АКТУАЛЬНО

Три cестри cлужебниці склали вічні обіти у Жовкві

Субота, 29 серпня 2020, 11:27
28 серпня 2020 року, у свято Успіння Пресвятої Богородиці, сестри служебниці – с. Віра Герман, с. Анна Шабля і с. Юстина Іванчук, у присутності провінційної настоятельки с. Мирослави Яхимець та чисельних співсестер, склали вічні обіти послуху, чистоти й убозтва.

Урочистість відбулася у храмі Пресвятого Серця Христового у м. Жовкві під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Іван Кулик, єпарх Кам’янець-Подільський, у співслужінні отців василіан.

Під час Літургії відбувся Чин вічних обітів. Сестри-профески урочисто увійшли у святиню у супроводі провінційної настоятельки та двох сестер-свідків, виявляючи цим перед церковною громадою вірних свою готовність служити Богові до кінця життя.

У своїх роздумах над євангельським текстом владика Іван підкреслив, що сестри служебниці, на взір сестер Марти та Марії, покликані до молитви і служіння, щоб бути домом для Ісуса, сидіти в Його ногах, слухати і зберігати Боже слово, адже наше служіння не може бути плідним без щирої та ревної молитви. Замало є тільки служити, робити добрі справи. Так важливо є шукати джерело нашого служіння, яким є воскреслий Христос.

Звертаючись до сестер-професок, провінційна настоятелька с. Мирослава Яхимець щиро привітала їх зі складанням довічної посвяти Господеві: «Дякую вам за вашу відвагу, що ви приступили до цього престолу і відповіли «так». Але пам’ятайте, що це ваше «так» Господь буде очікувати щодня. Я бажаю вам черпати духовну силу від Пресвятої блаженна Йосафата допоможуть широко відкрити наші духовні очі та серця і зрозуміти, до чого ми покликані, і щиро відповісти на цей поклик».

Наприкінці урочистості сестри-профески склали вдячність Господеві та всім присутнім за спільну молитви та попросили і надалі пам’ятати їх у своїх молитвах, щоб вони до кінця життя були вірні Господеві та ділами  підтвердили складені перед Богом та Церквою обітниці.

Сестри служебниці НДМ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next