АКТУАЛЬНО

Триває душпастирська практика семінаристів випускного курсу для ознайомлення з в'язничним служінням

Вівторок, 06 листопада 2018, 10:53
У листопаді студенти Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ VI курсу продовжують пізнавати основи в'язничного служіння в рамках душпастирської практики. Заняття теоретико-методичного характеру чергуються з працею семінаристів в якості помічників капеланів в пенітенціарних установах. Такі події триватимуть протягом року.

Так 4 листопада 2018 року у приміщенні клубу Київського слідчого ізолятора пройшла зустріч семінаристів випускного курсу із засудженими, що працюють у господарській обслузі установи на відзначення Національного Дня Біблії. Метою зустрічі було заохотити усіх присутніх до читання Святого Письма, щоб кожен знайшов в ньому правдиву дорогу до віри, до каяття і спасіння. Вшанування Біблії, розповідь про Боже Слово, формування канону Святого Письма, роль його в житті християн, місце Біблії в молитві та літургійному житті Церкви - були головними темами бесіди. На завершення відбулася бліц-вікторина на знання Біблії, в якій взяли участь в'язні.

5 листопада відбулося чергове теоретико-методичне заняття у приміщенні Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії УГКЦ. Протягом зустрічі майбутні священики отримали знання про структуру пенітенціарної системи України, основні мотиви до служіння та Маґістеріум Церкви про проблему гріха, відповідальності і соціальної інтеграції. Проводив зустріч протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Куріїі УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. У практичному досвіді крок за кроком брати семінаристи відкривають багатоманітні грані священичого служіння, усе багатство місії християн у сучасному світі.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next