АКТУАЛЬНО

Триває конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Андрею Шептицькому

Середа, 23 червня 2010, 17:41
Незабаром відбудеться І-ий тур відкритого Всеукраїнського конкурсу, завданням якого є пошук кращої концептуальної ідеї високомистецького архітектурно-пластичного вирішення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові.
Незабаром відбудеться І-ий тур відкритого Всеукраїнського конкурсу, завданням якого є пошук кращої концептуальної ідеї високомистецького архітектурно-пластичного вирішення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у м. Львові.

Згідно програми конкурсу 1 липня 2010 р завершується подання матеріалів на огляд журі для І-го туру. Це означає, що до розгляду будуть прийняті усі матеріали, відправлені поштою з відміткою відправки не пізніше 01.07.2010р або подані безпосередньо до Курії Львівської Архиєпархії (Комісії у справах мирян).

Як розповів у коментарі для Прес-служби Львівської Архиєпархії, секретар оргкомітету зі спорудження пам’ятника п. Михайло Прийдун, до участі у конкурсі зареєстровано уже близько  двадцяти учасників. Оскільки в конкурсі приймають участь представники із закордону, то засідання журі відбуватиметься за два тижні від завершення дати подання, даючи час на проходження поштової кореспонденції.

Кращі роботи, відзначені журі, будуть допущенні до ІІ-го туру котрий завершиться 16.09.2010р.

В журі згідно правил проведення конкурсу приймають участь 2/3 спеціалісти - мистецтвознавці. Зі складом журі можна ознайомитись у програмі конкурсу.

Пригадуємо, що початок конкурсу був оголошений 30 березня 2010 на прес-конференції у Львівській міській раді.

Під спорудження пам’ятника авторським колективам рекомендується ділянка на площі Св. Юра включаючи сквер перед Національним університетом «Львівська політехніка». Також проектом необхідно передбачити вечірню підсвітку пам’ятника.

Конкурс є відкритим і до участи у ньому запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних та художніх навчальних закладів.

Участь у конкурсі іноземних архітекторів та скульпторів, студентів закордонних архітектурних та художніх навчальних закладів, а також осіб без відповідної архітектурно-художньої освіти не забороняється.

Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

За отримання конкурсної документації реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується.

Бажаючим взяти участь у Відкритому конкурі при потребі видається  топопідоснова М 1:500 ділянки пл. Св. Юра; історична довідка про митрополита Андрея Шептицького.

Відзначення переможців конкурсу відбудеться 16 вересня 2010 року. Для відзначення кращих проектів встановлено премії.

Детальніша інформація:
Секретар оргкомітету зі спорудження пам’ятника митр. А. Шептицькому у м. Львові,
Голова комісії у справах мирян ЛА,
Михайло Прийдун
моб.тел. +38 067 799-65-00

о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської архиєпархії

Умови подачі конкурсних проектів за цим посиланням: http://www.ugcc.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1916&Itemid=97
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next