АКТУАЛЬНО

Троє священиків представляють УГКЦ на міжнародному семінарі в'язничного душпастирства в Ризі

Неділя, 08 травня 2016, 15:26
Троє священиків Пенітенціарного душпастирства УГКЦ представляють нашу Церкву на міжнародному семінарі в Ризі 5-8 травня 2016 року. Серед них - референт Пенітенціарного душпастирства Івано-Франківської архиєпархії о. Арсен Панчак, головний капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Омелян Колодчак, від Бучацької єпархії – капелан пенітенціарної установи № 26 о. Іван Мельник.

В рамках міжнародної співпраці наші священики отримують досвід від колег-капеланів Римо-Католицької Церкви у Латвії. Згодом представники капеланства з Латвії отримають досвід служіння в українських пенітенціарних установах. Окрім загального представлення стану пенітенціарної системи в Україні та взаємодії Церков у тюремному служінні, наші священики також діляться досвідом залучення волонтерів для опіки в'язнів.

Така програма обміну була намічена в результаті зустрічі у травні 2015 року на запрошення головного капелана Римо-Католицької Церкви Латвії Мартиньша Крукліса. До речі, він нещодавно відвідав Україну, де став одним з найбільш блискучих і пам'ятних доповідачів міжнародної конференції «Сучасність і перспективи пенітенціарної душпастирської опіки».

 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next