АКТУАЛЬНО

«Це була б колосальна духовна перемога», – Глава УГКЦ про беатифікацію митрополита Андрея Шептицького

Вівторок, 30 грудня 2014, 22:35
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час зустрічі з монашеством попросив молитися за прославу слуги Божого митрополита Андрея, «бо ми маємо всі шанси в новому році сподіватися на його беатифікацію».

«Це була б колосальна духовна перемога», – зазначив Глава Церкви.

Він зауважив, що рік, у який ми входимо, Святіший Отець назвав Роком богопосвячених осіб. «А в нашій Українській Греко-Католицькій Церкві цей рік збігається з Роком митрополита Андрея Шептицького. Гадаю, у нашій Церкві годі знайти особу, що так посвячена Богові, що так багато зробила для відродження монашества, як митрополит Андрей. Тому, переживаючи цей рік, ми проситимемо, аби Митрополит нас провадив», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав також відзначив, що коли наших отців викликали на допит до Криму, то їх запитували: як ви ставитеся до митрополита Шептицького? «Тобто Митрополит є своєрідним знаменням, духовним велетнем Свято-Юрської гори, як його ще при житті називали. І нема нічого випадкового в тому, що митрополит Андрей є нашим провідником і в цей час», – наголосив Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next