АКТУАЛЬНО

«Це фантастика! Кожного ранку ми мали Службу Божу», – враження однієї з майже тисячі прикарпатських дітей, які відпочивали в Підлютому

Четвер, 06 вересня 2018, 13:13
Вже другий рік поспіль в реколекційному центрі Івано-Франківської архиєпархії – урочищі Підлюте, що на Рожнятівщині, відбувалися літні християнські табори «Веселі канікули з Богом».

З 4 червня по 26 серпня тут відпочило майже тисячу дітей віком від 11 до 14 років, з них сорок двоє з малозабезпечених сімей та інших пільгових категорій. Їхнім вихованням займалися спеціально підготовлені аніматори та семінаристи. Усього було проведено дванадцять заїздів.

Програма табору передбачала участь в Божественній Літургії, можливість приступити до таїнств Покаяння та Святої Євхаристії. Також тут щодня проводили різноманітні спортивні ігри, естафети, руханки, банси, захоплюючі екскурсії форельним господарством, походи гірськими стежинами.

«Цьогоріч зусиллями фінансового відділу архиєпархіального управління вдалося зберегти ціну за відпочинок в рамках собівартості проживання та харчування дітей. Це важливе досягнення, особливо для тих сімей, які  не можуть дозволити собі відпочинок в якомусь іншому місці, де значно дорожче», – каже Віце-економ архиєпархії прот. Віталій Максимів.

Він також наголосив, що архиєпархія й надалі збиратиме кошти для дітей з пільгових категорій. «Це – наша місія, місія Церкви – дбати за тих, які потребують особливої підтримки. В цьому році таких дітей було сорок двоє, але ми вже почали підготовку до наступного сезону, в якому не виключено, що буде ще більше охочих відпочити в цьому місці», – зазначив священнослужитель.

Дітей на відпочинку відвідував Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин). Підсумовуючи приємну зустріч з дітьми табору, владика Володимир виявив велику радість, що тут наймолодше покоління Церкви проводить свої літні канікули з Богом. 

«Я б ніколи не подумала, що відпочинок можна настільки класно проводити! Це фантастика! Кожного ранку ми мали Службу Божу, а також слухали науки від отців та братів-семінаристів. Все це дозволяє по-новому дивитися на час канікул», – поділилась своїми враженнями із прес-службою Івано-Франківської архиєпархії тринадцятирічна учасниця табору Соломія.

Організатори висловили щиру подяку всім, хто долучився до проведення цьогорічного табору, позаяк він став місцем, де було посіяне Боже Слово, що згодом, як вони сподіваються, принесе рясні плоди для майбутнього України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next