АКТУАЛЬНО

«Це місце, де по-особливому лунатиме наша молитва за воїнів», - митрополит Володимир Війтишин освятив гарнізонну каплицю

Понеділок, 02 листопада 2020, 15:33
«У кожній країні, де військове душпастирство чи капеланство офіційно визнане державою, існують гарнізонні храми, у яких військовослужбовці збираються на молитву при різних нагодах та під час державних та військових пам'ятних дат», - такі слова сказав свого часу світлої пам’яті Блаженніший Любомир Гузар.

Відгук цих слів знайшов свій відбиток у події, яка трапилася у четвер, 29 жовтня, в Івано-Франківську.

Цього дня архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин освятив гарнізонну богослужбову каплицю святого сотника Лонгина. Ця каплиця стала першим місцем в Івано-Франківську, де по-особливому будуть молитися за захисників, позаяк іншого гарнізонного храму у місті доти не було.

Настоятель молодої парафії та військовий капелан о. Віталій Кузьмин разом із численним духовенством, а також військовослужбовцями радо вітали митрополита Володимира на подвір’ї новозведеної святині.

Увійшовши до храму, владика освятив спершу святий жертовник, на якому тепер звершуватиметься безкровна жертва нашого Спасителя. Під час освячення архиєрей звернувся до громади, детально пояснюючи кожну дію священнослужителів, щоб вірні могли все правильно розуміти та виховувати в собі належну пошану до святого місця. Після благословення престолу було освячено і весь храм.

Відтак розпочалася перша Архиєрейська Божественна Літургія в новозбудованій святині. На ній із митрополитом Володимиром співслужили десять отців-капеланів, які неодноразово здійснювали своє душпастирське служіння на території ООС (АТО).

Після спільної молитви архиєрей подякував усім, хто зробив внесок у будівництво нової гарнізонної каплиці та вручив подячні грамоти. На завершення богослужіння присутні помолилися «Боже великий, єдиний» за мир та спокій в Україні.

Відтепер у гарнізонній каплиці святого Лонгина сотника щоденно будуть молитися за українських захисників, а також і самі воїни зможуть занести свої молитви перед престолом Всевишнього за своїх побратимів.

«Наш храм завжди є відкритий для всіх потребуючих, в особливий спосіб для усіх військових ветеранів, волонтерів та родин загиблих героїв. Ми завжди готові їм послужити, вислухати та підтримати. Саме тут тепер ми будемо молитися до Господа і за всіх наших героїв, які вже відійшли до вічності», - сказав настоятель парафії о. Віталій Кузьмин.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next