АКТУАЛЬНО

Центр Душпастирювання силових структур при Тернопільській духовній семінарії поповнився новими членами

П'ятниця, 06 листопада 2020, 10:43
З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка та ректора Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосипа Сліпого о. Івана Римара 1 листопада був відслужений молебень та складено присягу нових членів братства Центру душпастирювання силових структур імені Лонгіна Сотника, що діє при духовній семінарії.

Присутніми також були координатор о. Микола Квич та духівник братства о. Михайло Забанджала, які є військовими капеланами.

Митрополит Василь привітав із цим історичним для братства днем та додав: «Склавши присягу, ви взяли на себе відповідальність бути готовим послужити військовослужбовцям у разі першої необхідності».

Після урочистої частини брати мали можливість поспілкуватися з отцями-капеланами за спільною трапезою у вільній атмосфері.

У теплій розмові священники згадали гасло військового капелана – «Бути поруч» та поділилися досвідом і викликами у душпастирюванні військових.

На завершення зустрічі о. Михайло Забанджала очолив молитви братства, висловив подяку та великі сподівання на майбутню співпрацю.

Голова братства ЦДСС бр. Павло Боняківський подякував капеланам за присутність та досвід, яким священники поділилися з братами.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next