АКТУАЛЬНО

Центр “Надія” УГКЦ в колі глухих-католиків Європи

Четвер, 26 березня 2015, 17:05
Центр душпастиртва осіб з вадами слуху “Надія” УГКЦ візьме участь у міжнародних зустрічах спільнот глухих-католиків Європи (1-5 травня в Римі). На запрошення The Piccola Missione per I Sordomuti (Міжнародної конгрегації посвячених осіб для служіння глухим) Центр представить свій досвід в організації академічних пасторальних програм, а також візьме участь у напрацюванні спільних європейських засад у цій ділянці.

Серед учасників будуть  спільноти і організації з Німеччини, Іспанії, Франції, Італії, Чехії  і України. Досвід подібних зустрічей ще раз засвідчує потребу в постійному навчанні, обміну досвідом серед спільнот нечуючих і осмисленню важливості культури глухих у житті Католицької Церкви.

Недавні постанови шістдесят шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ потвердив увагу Церкви до проблематики життя глухої людини.

Центру ДОВС “Надія” УГКЦ доручено розробити стратегічний план із впровадження дієвого душпастирства глухих у Церкві.

Довідка:

Центр ДОВС “Надія” УГКЦ є постійним учасником  міжнародних конференцій, семінарів і зустрічей з проблем душпастиртва і соціалізації глухих. Участь в  останніх з них у Ватикані(2009), Дубліні, Ірландія (2012), і в Києві(2013) посприяли комплексному аналізу в сфері розвитку релігійної спільноти глухих.

о. Олег Лазуркевич
директор ЦДОВС “Надія”УГКЦ
[email protected]

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next