АКТУАЛЬНО

Центр опіки сиріт Львівської архиєпархії презентував концепцію «Дому милосердя»

Середа, 13 лютого 2019, 15:41
12 лютого 2019 року Центр опіки сиріт ЛА УКГЦ презентував концепцію «Дому милосердя», який мав би діяти у приміщенні на вул. Короленка, 7, котре Львівська обласна рада виставила на аукціон.

До аукціону залишився тиждень, а коштів, щоб взяти участь у ньому, – недостатньо. Стартова ціна – 29 мільйонів гривень. Силами благодійників зібрали лише 250 тисяч гривень, 2000 доларів та 750 євро. Вплинути на ситуацію може суспільний резонанс і небайдужість кожного з нас – вважає керівник Центру опіки сиріт о. Роман Прокопець.

«Я все ж таки вірю в те, що діло не дійде до аукціону, бо просто не буде того, хто захоче купувати і забирати від дітей це приміщення, що наші українські можновладці, бізнесмени є освіченими та свідомими і не стануть брати участь у цьому аукціоні. І навіть якби і взяли участь у цьому аукціоні, то лише задля того щоб передати дітям на добро», – наголосив о. Роман.

Альтернативи приміщенню на вулиці Короленка, 7 — немає. І це не забаганка дітей-сиріт чи капеланів. Адже замість пристосованого освітнього приміщення дітям пропонують інші непридатні будівлі.

«Це має бути дім, відкритий для потребуючих, для сиріт, які тут зможуть знайти передусім опіку, духовну поживу, різні проекти, які Центр опіки сиріт упродовж десяти років здійснює на теренах Львова і Львівської області. Бо кожен із цих проектів, які реалізовує Центр, був народжений від потреб дитини-сироти, з якою волонтер чи капелан зустрічався в різні періоди служіння. Наприклад, кулінарний гурток «Казанок» створили тому, що були діти, які після шкіл-інтернатів не могли собі дати ради, приготувати їжу і, зрештою, голодували».

Тож чи буде  «Дім милосердя» на вулиці Короленка, поки що невідомо. За словами, о. Романа цей осередок буде унікальним не лише для України, але й для Європи. А нещодавно концепцію «Дому» затвердив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next