АКТУАЛЬНО

Центр опіки сиріт Львівської архиєпархії відсвяткував десятирічний ювілей

Вівторок, 25 червня 2019, 09:39
Центр опіки сиріт, що провадить діяльність у Львівській архиєпархії, відсвяткував десятирічний ювілей. З цієї нагоди привітати отців капеланів, працівників місії, добродіїв та фундаторів прибув Львівський митрополит Ігор Возьняк. Архиєрей подякував за сумлінну та ревну працю всім капеланам, працівникам та жертводавцям, а особливо подяку склав голові місії Центру опіки сиріт – отцю Романові Прокопцю.

Місія «Центр опіки сиріт» є релігійною організацією, яку заснувала Курія Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Це об’єднання вірян на християнських засадах Католицької Церкви для задоволення релігійних потреб дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених сімей, дітей із шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, сиротинців сімейного типу, розподільників, комунальних будинків дитини для поширення віровчення Католицької Церкви, служіння Євхаристії, а також участі у справах благодійності та милосердя. При місії «Центр опіки сиріт» діє спільнота активної молоді «Руки допомоги».

Волонтери місії моляться за дітей разом із дітьми. Вони допомагають вихованцям шкіл-інтернатів засвоювати християнські принципи, брати участь у Тайні Святої Сповіді та Святого Причастя,  налагоджувати особисті стосунки з Богом, для найменших сиріт шукають людей, які б стали їм хресними батьками, організовують спортивні змагання, літні табори та інші заходи.

Центр опіки сиріт працює не лише з дітьми впродовж їхнього перебування у дитячих будинках чи сиротинцях, але й після виходу у доросле життя організовує для них спортивні змагання, залучає до волонтерського руху, допомагає малолітнім матерям-сиротам і сім’ям у складних життєвих обставинах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next