АКТУАЛЬНО

Центр опіки сиріт Львівської архиєпархії провів особливий день з дітворою

Вівторок, 13 листопада 2018, 11:50
11 листопада 2018 року, у Всеукраїнський день молитви за сиріт, місія «Центр опіки сиріт» Львівської архиєпархії здійснила традиційну поїздку з дітьми у відпустове місце.

Цього року 300 учасників подорожі завітали в с. Прилбичі – родовий маєток графів Шептицьких. Про дві величні постаті, що їх подарував Україні та світу цей рід, митрополита Андрея Шептицького і його брата священномученика Климентія Шептицького, мандрівникам  розповів о. Андрій Стадницький, настоятель місцевої церкви, у якій  спільною Божественною Літургією розпочалася програма активного дня.

По завершенні Богослужіння присутнім у храмі роздали образки Пресвятої родини. На звороті образка – молитва за сиріт з іменем конкретної дитини. Таким чином кожний ставав молитовним ангелом-охоронцем.

Того дня в селі Прилбичі зібралися понад 220 дітей зі спеціалізованих шкіл, дитячих будинків, з вівтарної дружини Гарнізонного храму Львова, хору «Ангелики» та місцевої катехитичної школи.

Уся малеча разом з волонтерами руху «Руки допомоги» пізнавала сім християнських чеснот: віру, надію, любов, справедливість, мудрість, мужність, стриманість. Кожна група творчо представляла «свою чесноту»:  хтось співав, хтось зобразив цікавий плакат, хтось створив театральне дійство.

У поїздці до Прилбичів уже традиційно взяли участь курсанти Національної академії сухопутних військ. Волонтери та меценати подбали про смачний та ситний обід для дітей, заклад для проведення програми та транспорт для переїзду, за що учасники подорожі висловили їм щиру вдячність.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next