АКТУАЛЬНО

Центр підтримки сім’ї Самбірсько-Дрогобицької єпархії приймав гостей зі Сходу України

Четвер, 24 січня 2019, 15:34
Цього року Центр підтримки сім’ї, який діє на базі Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії, приймав гостей зі Східної України, які ніколи не були на західних теренах. З Донецької області завітало п’ятнадцятеро дітей із наставниками, а з Дніпровської – п'ять родин.

«За ці декілька днів ми пережили більше яскравих емоцій, ніж за цілий рік, адже тут усі люди привітні та веселі. Я  усвідомила, що цей видуманий бар’єр можна легко зламати, потрібно лише бажання людей єднатися; бо всі ми українці і маємо бути разом. Такі подорожі зближують нас один з одним», – поділилася враженнями п. Інна з Волновахи.

Десять днів відпочинку були насиченими різними цікавими заходами: молитва, Літургія, майстер-класи, прогулянки та поїздки містами Дрогобич, Трускавець,  Львів, дельфінарій «Оскар», львівські опера і цирк та багато іншого.

Діти та дорослі не приховували емоцій, коли наближався час від’їзду. Опікуни із сльозами на очах щиро дякували родинам, які їх приймали, і натомість запрошували у гості. Усі залишилися задоволеними від отриманих нових відчуттів та вражень.

Організатори акції щиро дякують усім, хто долучився до створення таких цікавих канікул для гостей зі Сходу.

Як інформує прес-служба БФ «Карітас СДЄ», Центр підтримки сім’ї готовий надати допомогу будь-якій сім’ї, яка звернеться до благодійного фонду. Для дорослих тут проводять групові та індивідуальні консультації з психологами, тренінги, якісні комунікації з власними дітьми тощо. Для дітей діє група  раннього розвитку, де вони готуються до школи, проводяться заняття для розвитку творчих здібностей.  Для підлітків працює програма з розвитку лідерства, креативності та творчості тощо.

Проект співфінансований в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next