АКТУАЛЬНО

Центр підтримки дітей та сімей «Рідні» у Львові очолила монахиня

Четвер, 11 лютого 2021, 11:04
Одне із відділень Центру – Служба підтримки сім’ї – уже працює і чекає на відвідувачів. Про це повідомили на сайті «Твоє місто».

Адаптація, соціалізація, а за потреби – тимчасове влаштування з медичною допомогою. У Львові, на вул. Зеленій, 204 б, почав роботу Центр соціальної підтримки для діток та сімей «Рідні» – простір, де всі, хто перебуває у складних життєвих обставинах, зможуть відчути безпеку, комфорт і сімейний затишок.

Як розповіла Тvoemisto.tv директорка Соціального центру підтримки дітей та сімей «Рідні» сестра Юлія Фляк, Центр у Львові справді унікальний та поки що єдиний у всьому регіоні. В Україні є лише один аналог – Соціальний центр для дітей та сімей у Дніпрі.

Сестра Юлія є черницею та впродовж тридцяти років свого служіння працює в соціальній сфері.

Головна особливість львівського Центру в тому, що діти, які опинилися у складних сімейних обставинах, зможуть не лише навчатися та отримувати психологічну допомогу, а й тимчасово мешкати тут. 

Центр соціальної підтримки для діток та сімей «Рідні» передбачає два відділення. Перше – «Термінове влаштування дітей». Воно призначене для тимчасового проживання та соціального захисту дітей, які залишилися без батьківського піклування, сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Друге відділення – «Служба підтримки сім’ї» – є денним. Отримати там допомогу зможуть вищезазначені категорії, а також прийомні сім’ї та усиновлювачі. «Служба підтримки сім’ї», до речі, уже запрацювала.

Міська рада створила Центр соціальної підтримки дітей та сімей у Львові завдяки співпраці з благодійним фондом «Рідні». Функціонує Центр за кошти із бюджету міста, а благодійний фонд «Рідні» передав укомплектоване приміщення з ремонтом та обладнанням, а також надав консультаційну, організаційну та правову підтримку і надалі підтримуватиме Центр. Також благодійний фонд забезпечуватиме навчання для персоналу Центру «Рідні». При Центрі діятиме філія фонду, представники якої працюватимуть з дітьми, проводитимуть навчальні заняття з математики, англійської та мистецтва.

«Служба підтримки сім’ї» запрацювала 9 лютого. Поки що відвідувачів небагато, працюють у тестовому режимі. Серед основних послуг, які надаватимуть у відділенні, – консультація психолога, дефектолога, логопеда. Діятиме тут дошкілля, а також позашкілля – дітям проводитимуть уроки англійської мови, математики, мистецтва. Крім того, тут будуть профорієнтаційні групи, групи індивідуального особистого розвитку, тематичні зустрічі з відомими людьми, які досягнули успіху тощо.

«Діятимемо залежно від запитів. Якщо дитину скеровує Служба у справах дітей або Міський центр соціальних служб і вони вказують, що дитина потребує послуг певного спеціаліста, то вона отримає відповідну допомогу. Якщо в процесі цієї співпраці з'ясується, що існує ще багато супутніх речей, наприклад, підліток тікає з дому, батьки мають залежність від алкоголю чи наркотиків, а ситуація вдома напружена, допомогу зможе отримати й іншу – психолога, фахівця з узалежнень», – каже сестра Юлія.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next