АКТУАЛЬНО

Центр студентського капеланства Львівської архиєпархії організував експериментальний курс для молоді «ПроМова»

П'ятниця, 07 лютого 2020, 15:24
Центр студентського капеланства, що провадить діяльність у Львівській архиєпархії, організував експериментальний курс «ПроМова», який покликаний допомогти студентській молоді з’ясувати, звідки мова взялася і які функції та завдання на неї покладені.

5 лютого відбулася перша лекція курсу. Студенти спільно з лекторкою Андріяною Баран досліджували систему мови та особливості кожного її рівня зокрема.

«Першу частину стереотипів щодо мови вже розвінчано: тепер знаємо, що мова – це не просто море правил, які треба завчити, а цілий світ з безліччю цікавих таємниць», - діляться враженнями учасники лекції.  На таких навчаннях передбачені й домашні завдання. Час між зустрічами учасники курсу будуть використовувати для того, щоб опанувати десяток гарних слів і збагатити ними своє мовлення.

Наступна лекція відбудеться за два тижні – у середу, 19 лютого, о 19:00 у дзвіниці студентського храму Блаженного священномученика Олексія Зарицького. Мова піде про межі між мовами, про літературну мову, діалекти та сленг, про їхнє походження та значення. Представники Центру студентського капеланства щиро запрошують охочу молодь розвивати своє мовлення разом з курсом «ПроМова».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next