АКТУАЛЬНО

Церковний дзвін став дзвоном пам’яті за загиблими воїнами України

Четвер, 12 грудня 2019, 14:09
На Центральній площі біля Стіни пам’яті загиблих героїв у Чернівцях освятили символічний Дзвін пам’яті. Під час відкриття він прозвучав сотню разів, саме стільки буковинців віддали своє життя, захищаючи Україну.

Ініціаторка його встановлення – волонтерка Галина Абрам’юк. Серцем композиції є церковний дзвін із парафії Різдва Пресвятої Богородиці та Преподобного Антонія Падуанського, парохом якої є багаторічний військовий капелан о. Василь Гасинець.

Чернівецькі архітектори Олександр Кордунян та його дружина Ірина на добровільних засадах виготовили проєкт цього пам’ятного знака. Автори пам’ятника створили цей образ у вигляді п’яти крил ангела (5 років війни) та церковного дзвона, який звучатиме на площі у день смерті кожного героя.

Найближчий клич прозвучить 18 грудня, у день смерті волонтера з Чернівців Романа Шлюсара, який теж належав до спільноти храму Різдва Пресвятої Богородиці та Преподобного Антонія Падуанського.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next