АКТУАЛЬНО

Церковно-екологічний календар на 2021 рік присвячений темі відповідальності за безцінний Божий дар – землю

Понеділок, 12 жовтня 2020, 14:29
Бюро УГКЦ з питань екології видало церковно-екологічний календар на 2021 рік, який має за мету сприяти усвідомленню, що земля – це Божий дар і спільне благо, і ми покликані славити Творця по-християнськи бережливим та відповідальним ставленням до природи, а особливо – до землі.

Видання є повноцінним церковним календарем, в основі якого лежить розробка Патріаршої літургійної комісії. Рівно ж календар містить екологічні дати міжнародного екологічного календаря.

Церковно-екологічний календар на 2021 рік є перекидним, А5 формату, складається із тридцяти двох сторінок, вміщає дванадцять світлин Божих дарів землі для України. На кожній світлині міститься цитата Святого Письма про землю і нашу відповідальність за цей безцінний Божий дар. У нижній частині кожної сторінки міститься церковний календар відповідного місяця. Також тут можна знайти інформацію про основні церковні та громадські екологічні ініціативи в Україні та всьому світі.

У календарі міститься стислий виклад вчення Церкви про Божий дар – землю. Тут подане вчення енцикліки «Laudato Si» Папи Франциска про відповідальність за землю як невід’ємну складову покликання кожної людини, життя в Христі та прослави Творця. Дуже важливими є презентовані тут моральні принципи для проведення аграрної реформи і відповідального ставлення до землі, сформульовані Синодом Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Церковно-екологічний календар також унаочнює багатство Божих дарів землі для України, яка володіє близько третьою частиною світового банку чорноземів, проблематизує питання актуального стану землі і мотивує всіх зробити внесок для збереження землі як Божого дару, зменшивши власний екологічний слід, більш раціонально та помірковано використовуючи природні ресурси в повсякденному житті, мінімізувавши забруднення довкілля, вправляючись в екологічних чеснотах та нових стилях життя в Христі в ставленні до природи.

На звороті календаря розміщено молитву християн у єдності зі створінням із енцикліки Папи Франциска «Laudato Si – Славен будь: про турботу за наш спільний дім».

Календар виданий за партнерської підтримки ГО «Українська природоохоронна група» та Львівського національного аграрного університету.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next