АКТУАЛЬНО

Церковно-екологічний календар на 2019 рік присвячений темі відповідальності за безцінний Божий дар – воду

Понеділок, 17 грудня 2018, 13:25
Бюро УГКЦ з питань екології видало Церковно-екологічний календар на 2019 рік, який має за мету популяризувати вчення Церкви про відповідальність за Боже створіння – природу і є присвячений темі води як безцінного дару Творця для всього людства, який маємо з вдячністю приймати і вживати в дусі відповідальності.

Видання є повноцінним церковним календарем, в основі якого лежить розробка Патріаршої літургійної комісії. Рівно ж календар містить екологічні дати міжнародного екологічного календаря.

Церковно-екологічний календар на 2019 рік є перекидним, А5 формату, складається із 32 сторінок, вміщає 12 світлин водних скарбів України. Кожна сторінка календаря у верхній частині містить унікальний водний дар Творця: річку, озеро чи водоспад, а також тематичну цитату Святого Письма про воду.

У нижній частині кожної сторінки міститься церковний календар відповідного місяця. Також тут можна знайти інформацію про основні церковні та громадські екологічні ініціативи в Україні та всьому світі.

Наприкінці календаря міститься компендіум вчення Церкви про Божий дар – воду. Тут подане вчення Святого Письма щодо покликання людини берегти створений Богом світ і вчення Церкви щодо відповідальності за Боже створіння, як важливого аспекту свідчення віри в сучасному світі. Особливий акцент поставлено на висвітленні спільної відповідальності за Божий дар – воду згідно з вченням Святішого Отця Франциска. Календар містить інформацію про водні дари Творця і їх стан в Україні, а також подає конкретні поради бережливого використання води у повсякденному житті кожної людини.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює подяку за надані фото річок, озер та водоспадів України Мінприроди, Державному агенству водних ресурсів України та п. Оксані Самань.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next