АКТУАЛЬНО

«Церква – це ми, усі охрещені», – владика Діонісій на завершення Екзархального собору

Середа, 16 грудня 2020, 10:19
15 листопада 2020 року провели другу сесію Екзархального cобору в Італії на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ у посткоронавірусному світі». Розпочався захід спільною молитвою до Жировицької чудотворної ікони Матері Божої в Римі, яку провів о. Тарас Остафіїв, парох катедрального храму Святих Сергія і Вакха та делегат Собору.

Після молитви розпочалося представлення та обговорення пропозицій від регіональних груп на тематику Собору.

У ході обговорення були сформульовані та проголосовані пропозиції та прийняті резолюції на Патріарший Собор, який відбудеться 2021 року в Україні.

У завершальному слові до учасників Собору Діонісій наголосив: «Церква – це ми, усі охрещені. Разом ми християни, разом ми Церква, а наш найбільший закон – щоб ми любили Бога та одне одного, як Господь нас полюбив. На провід Церкви Господь настановив апостолів, священників та дияконів через покладення рук.

Усі члени Церкви  покликані почуватися активними працівниками цього Божого винограднику, будівничими Екзархату. Екзархат – це Божа нива, –Божа, а не наша власність. Ми – слуги, працівники.

Екзархат – це братня співпраця всіх: єпископа-екзарха, священників і вірних. Екзархат – це наша велика сім’я, це наша помісна Церква в Італії, це сопричастя євангельського способу життя, жертовної любові, милосердя, доброти, солідарності, світла, одності, дія в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа».

Делегати Екзархального собору обрали делегатів на Патріарший Собор від духовенства, монашества, мирян, зокрема молоді.

Завершився Собор спільним Молебнем до Пресвятої Богородиці.

Повідомила с. Боніфатія Дяків


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next