АКТУАЛЬНО

«Церква хоче бути зі своїм народом і відчувати його дихання...» - Митрополит Володимир (Війтишин)

П'ятниця, 14 березня 2014, 11:08
13 березня владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, зустрівся з представниками ЗМІ міста і області, щоб розповісти про Собор Івано-Франківської архиєпархії.

«Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» – тема Собору. Нам потрібно оживити наші парафії, щоб Церква Христова відчула дихання кожного вірного і провадила його в житті. Основним наголосом для нас є молодь, як майбутнє, ми хочемо почути її голос, бачення, пропозиції у справі розвитку Церкви. Для цього проводиться Собор, який проходитиме в Івано-Франківській архиєпархії в різних регіонах, а заключне засідання в м. Івано-Франківську. Запрошуємо всіх до активної участі, щоб ваші пропозиції стали добрим початком…», - зазначив архиєрей.

Відтак митр. прот. Олег Каськів, протосинкел, розповів, як проходитиме Собор.

ієрей Юрій Трухан, прес-секретар

Довідка

Архиєпархіальний собор «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Від 5 квітня до 3 травня 2014 року в Івано-Франківській архиєпархії відбудеться Архиєпархіальний собор на тему: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», що складатиметься з трьох сесій і проходитиме в трьох містах архиєпархії: у Галичі (5 квітня), у Долині (12 квітня) та в Івано-Франківську (3 травня).

Синод Єпископів УГКЦ дав певні вказівки щодо напрямків розвитку УГКЦ. Стратегію розвитку Церкви в цілому і парафії зокрема чітко окреслив у своєму Пастирському листі «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава і Отець УГКЦ. Своїм листом він вказав нам на те, що «ми всі, миряни і духовенство, повинні звернути особливу увагу на розвиток кожної парафії в житті всієї Церкви. Тому головною метою Собору є переглянути способи, якими можливо пожвавити життя і діяльність парафій нашої Церкви.

Собор Івано-Франківської архиєпархії відбувається у рамках підготовки до Патріаршого собору УГКЦ, який вперше відбудеться в м. Івано-Франківську у вересні 2015 року. На ньому будуть представлені делегації УГКЦ із майже 65 країн світу.

Собор – це зібрання всіх членів Церкви – духовенства (єпископа і священиків) та вірних мирян. Це зібрання, на якому обговорюється якась тема, аналізуються різного роду церковні ситуації та явища і робляться певні висновки та постанови. 

Собор може бути Вселенським (скликає Папа Римський), Патріаршим (скликає Патріарх) чи Єпархіальним (скликає єпископ у своїй єпархії). 

За давньою традицією нашої Церкви у діяльності Собору велике завдання покладається на кожного вірного, який є активним учасником соборності Церкви.

Тому скористаймося нагодою проведення Собору, на якому обговорюватимуться питання покращення парафіяльного життя і подаймо свої пропозиції. Їх можна надіслати на електронну адресу:  [email protected] або на поштову адресу м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 64. Більше інформації про собор на сайті www.sobor-ugcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next