АКТУАЛЬНО

«Церква молиться за мир, визволення поневолених різного способу насиллям, а навіть справедливо покараних», - владика Михайло (Колтун)

Середа, 31 січня 2018, 15:49
Неділя про блудного сина, що за два тижні до Великого посту, є Днем особливої уваги УГКЦ до в’язничного служіння. Церква його відзначає для підбадьорення та заохоти священиків і вірних до місії у в'язницях, також для підтримки капеланів і волонтерів, які спираються на молитовну і матеріальну підтримку вірних.

Загалом про це йдеться у Зверненні з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння від владики Михайла (Колтуна), голови Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, відділу душпастирства у пенітенціарній системі України з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння.

«Упродовж тривалого часу в нас, в Україні, йде війна. Церква заохочує всіх ревно молитися за мир, визволення поневолених різного способу насиллям, а навіть справедливо покараних... Особливо звернімо увагу та молімося за тих, хто став ... жертвою терору, незаконного поневолення і злочинів проти людяності», – зазначено у Зверненні.

У ньому також стверджується, що у праці із в'язнями пенітенціарне душпастирство УГКЦ приділяє особливу увагу темі надолуження за злочини та потреб вибачення. Навіть більше, одним iз завдань в’язничного служіння є допомогти досягнути повного примирення з потерпілою стороною, саме тому до цієї праці Церква закликає капеланів і волонтерів пенітенціарного служіння.

«Триває пенітенціарна реформа, головним гаслом якої є нові високі вимоги до професійнихi моральних якостей як в'язничного персоналу, так i служби пробації. УГКЦ у гроні інших християнських Церков і релігійних організацій пропонує душпастирський супровід персоналу, щоб плекати саме такі моральні якості, які сприятимуть оздоровленню місць несвободи від явищ насилля, принижень та озлоблення. Предметом обговорення громадянського суспільства, а відтак i законодавців, мають бути зміна ставлення до персоналу пенітенціарних установ, який у важких умовах виконує відповідальну суспільну місію», – наголошується у Зверненні.

Крім того, у ньому також закликають єпископів до належної підтримки пенітенціарного душпастирства в межах своєї єпархії. «Капеланів, які знають тягapi злочинів, що їх носять в'язні й підтримують у них усе людяне i світле, caмі потребують підбадьорення єпископів, від імені яких вони виконують своє служіння. Особливим даром напередодні Великого посту є Неділя прощення, яка сприяє нам у духовному приготуванні до ретельної пpaці стримання від гріхів і покути за них. Без примирення неможливе відновлення правди відносин між людьми», – ідеться у Зверненні.

Наостанок у ньому побажали всім внутрішнього миру, справедливості й наставлення в любові один до одного, і щоб Бог своєю любов’ю сповнив наше життя. «Примирення – це унікальна нагода запевнити собі Божу поміч у наших прагненнях, у наших стараннях, у наших бажаннях, зокрема коли йдеться про припинення війни і встановлення як зовнішнього, так і внутрішнього миру, де б панувала справедливість, любов і старання про одного з найменших моїх», – наприкінці додали у Зверненні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next