АКТУАЛЬНО

"Церква покликана бути спільнотою друзів, що провадять інших до Христа", - владика Ярослав (Приріз)

Понеділок, 04 листопада 2013, 11:01
На цьому наголосив Єпарх Самбірсько-Дрогобицький під час посвячення каплиці Матері Божої Неустанної Помочі в монашій обителі сестер служебниць у м. Трускавці 2 листопада. Цього дня архиєрей відслужив у новоосвяченій каплиці Божественну Літургію у співслужінні зі священиками Трускавецького та Дрогобицького деканатів. Серед присутніх священиків були єромонахи-василіани з монастиря Святих апостолів Петра й Павла з Дрогобича. Привітати співсестер прибули монахині зі Львова та Стрия.

У цей день на Літургії читали євангельську розповідь про зцілення Христом розслабленого, якого четверо друзів спустили на ношах, розібравши покрівлю будинку.

"Дякувати Богу, наша Церква має немало таких друзів – богопосвячених осіб, котрі наділені особливою харизмою – допомагати іншим молитвою та служінням", - зазначив владика Ярослав, вказуючи на харизму служіння черниць СНДМ. За словами єпископа, сама назва цього монашого згромадження вказує на те, що його завданням є послужити іншим (див.повний текст проповіді).

"Намагатимуся якнайкраще виконувати свої щоденні обов'язки, пам'ятаючи, що Бог дивиться на мене, і старатимуся віднайти ласку в Його очах", - зацитував єпископ слова преподобної Йосафати (Гордашевської), які вона поклала в основу правил для монахинь СНДМ. Відтак владика Ярослав побажав служебницям пам’ятати це мудре повчання блаженної Йосафати, а також наслідувати її життєвий приклад.

Після завершення Богослужіння с. Андрея (Яхимець), провінційна дорадниця, вручила подячні грамоти добродіям, які робили пожертви на спорудження каплиці.

Як зазначила в коментарі прес-службі єпархії с. Атанасія (Халус), настоятелька монашої обителі СНДМ у Трускавці, нині в обителі перебувають 6 сестер. Черниці здійснюють різноманітні служіння: опікуються хворими, катехизують дітей при парафіях у Трускавці та Дрогобичі, випікають просфори. Монаша обитель сестер служебниць існувала в Трускавці ще до 1945 року. Як і сьогодні, тоді вона називалася на честь Матері Божої Неустанної Помочі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next