АКТУАЛЬНО

«Церква родини – це перша Церква, до якої ми можемо звернутися тоді, коли в нас слабшає віра», - о. Василь Поточняк

Понеділок, 05 серпня 2013, 16:04
Учасники VIII Міжнародної пішої прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці подолали вже сто кілометрів і взяли участь у Божественній Літургії в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові, яку очолив о. Богдан Гнатів.

«Нехай Господь прийме вашу жертву прощі і спільної молитви там, у Зарваниці, за ваше бажання бути з Богом, - звернувся о. Богдан до паломників. - Ми раді вітати вас у Львові, бо, щиро вам скажу, рідко відбуваються такі величаві прощі, і рідко дорогою заходять до собору Святого Юра, і рідко так численно приступали до Пресвятої Євхаристії».

Отець Ігор Козанкевич розповів про особливості прощі від Самбора до Зарваниці. «Ми, прочани, уже увосьме йдемо пішу прощу. Щоразу вибираємо іншу дорогу, щоб ділитися з людьми, говорити до них. Це проща заробітчан, які терплять. Терплять подружжя. Терплять діти. Діти не розуміють, якою ціною заробляють гроші батьки за кордоном. А ще бачимо байдужість нашої влади до заробітчан. І ми йдемо у прощу, щоб молитися і просити прощення за себе, за своїх рідних, за наш народ, що ми такі байдужі», - зазначив о. Ігор.

У суботу у Великому Любіні з прочанами скайпом поспілкувався виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ, організатор прощі мігрантів о. Василь Поточняк. “У прикрих ситуаціях і у хворобах мені допомогли Бог і віра в Бога. Віра в Бога дала мені набагато більше, ніж просто священство, знання мов. Залишаєшся сам на сам: ти і Бог. Друге, що важливе, - родина. Я б сказав навіть ширше – Церква. Бо Церква родини – це перша Церква, до якої ми можемо звернутися тоді, коли в нас слабшає віра. Багато людей, яких я не знаю, уже одинадцять місяців моляться за мене. Жива Церква складається з живих друзів. Я безмежно вдячний учасникам прощі, бо ви для мене стали Божою родиною. Я вам бажаю, щоб ви на цій прощі подбали про свою душу. Це унікальна можливість для більшості з вас. На прощі старайтеся відчути Бога”, - закликав о. Василь паломників.

У Винничках прочан привітав і гостинно прийняв о. Зиновій Завидівський, парох храму Святого Дмитрія. Тут прочани  залишилися на нічліг, а в понеділок зранку вирушили за маршрутом Гаї, Городиславич, Селинське.

Нагадаємо, від 2 до 11 серпня 2013 року триває VIII Міжнародна піша проща мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці. Організатор прощі - Пасторально-місійний відділ УГКЦ і Благодійний фонд "Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next