АКТУАЛЬНО

Церква у Львові просить допомогти нагодувати бездомних, які особливо потерпають під час карантину

П'ятниця, 24 квітня 2020, 11:26
12 днів, 12 гривень, 12 друзів – саме за таким принципом у Львові започаткували «Формулу благодійності» на підтримку безпритульних, яким допомагає спільнота «Оселя».

Через карантин безпритульні позбавлені можливості вести більш-менш звичний спосіб життя. Немає змоги просити милостині біля церков, які тепер є порожніми, шансів зігрітися на вокзалах чи підбирати залишки їжі в кафе або ресторанах. Через це до спільноти взаємодопомоги «Оселя» почали звертатися більше осіб, аніж зазвичай. У спільноті всі охочі безпритульні  у вівторок та четвер можуть отримати гаряче харчування.  Людей більшає, а продуктів, щоб нагодувати усіх, недостатньо.

Щоб допомогти у цій ситуації, свої зусилля акумулювала благодійна організації «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ, розповів керівник організації диякон Ігор Колбасюк: «Спільнота «Оселя», як і багато інших організацій, потрапила у складну ситуацію. Бездомні, які раніше могли попоїсти в закладах громадського харчування, позбавлені через карантин цієї змоги. Також не можуть вони зараз просити про поміч біля церков.  Тому спільнота «Оселя» звернулася по допомогу. І ми вирішили, що можемо стати у пригоді і попросити підтримки. Цю ініціативу ми реалізуємо у рамках фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», який через карантин перевели у формат онлайн. Для бездомних ми просимо пожертвувати 12 гривень, бо це 12-й фестиваль, 12 гривень – це середня ціна однієї хлібини, 12 гривень – це невелика сума, яку навіть люди, які через карантин не мають змоги працювати, зможуть пожертвувати. Також ми закликаємо кожного, хто візьме участь у акції, долучити 12 своїх друзів до ініціативи через Фейсбук».

Станом на понеділок, благодійникам вдалося зібрати біля семи тисяч гривень. Однак благодійна акція «Формула благодійності» триває до 26 квітня.

Реквізити: 5168757376092955 – картка Приватбанку, БО «Фундація духовного відродження» (керівник – Колбасюк І.В.), призначення: Формула благодійності-Оселя.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next