АКТУАЛЬНО

У Німеччині відбулася конференція «Церква як учасник громадянського суспільства»

Понеділок, 10 квітня 2017, 20:48
Від 6 до 9 квітня 2017 року у Берліні проходила німецько-українська конференція під назвою «Церква як учасник громадянського суспільства».

У заході взяли участь представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»  та Української соціальної академії, німецькі колеги із Католицького центрального комітету соціальних студій у Мюнхенгладбах (Німеччина), Католицьких академій у Берліні та Фулді (Німеччина), «Карітас-Падерборн», Католицького бюро та Молодіжної католицької асоціації Німеччини тощо.

Серед доповідачів конференції були: професор о. Петер Шалленберг, фахівець морального богослов′я та соціальної етики Університету в Падерборні (Німеччина), проф. Алойс Бух із Корсхенбройха, д-р Марко Бонакер із Фулди, д-р Марія-Луїза Шнайдер з Берліна, д-р Арнд Куперс з Мюнхенгладбаха та інші німецькі фахівці у ділянці церковного суспільного вчення. Українську сторону представляли о. д-р Михайло Мельник, голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»,  проф. Олександр Цвєтков, Надзвичайний і Повноважний посол України, д-р Гліб Буряк, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, а також представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» та Української соціальної академії.

Конференція слугувала можливістю розглянути такі актуальні теми, як: християнське соціальне вчення в дії, внесок Церкви в громадянське суспільство, громадянське виховання і нові перспективи, соціальне вчення Церкви та український контекст, соціальний капітал та політична участь у період змін, перспективи розвитку соціального вчення Церкви в Україні та ін.

Дні роботи конференції проходили в насичених стратегічних конструктивних сесіях, круглих столах, обговореннях, дискусіях і презентаціях. Обмін досвідом, пошук шляхів ефективної праці і практичних дій у німецько-українському контексті стали черговим етапом освітньо-виховного процесу становлення громадянського суспільства на основі християнських цінностей, в якому беруть участь Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» в Україні та церковні інституції в Німеччині.

Міжнародна конференція у Берліні послужила також суттєвим взаємним напрацюванням у подальшій співпраці української та німецької сторін у сфері громадянської освіти та поширення соціального вчення Церкви в суспільстві.

Інформаційна Служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next