АКТУАЛЬНО

Церква заохочує молодь стати на захист Божого створіння – природи

Вівторок, 16 грудня 2014, 14:51
12 грудня 2014 року, з ініціативи о. Тараса Дзьоби, референта Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії, відбулася екологічна зустріч у Бродівській гімназії імені Івана Труша.

Перед виходом учнівської молоді на зимові канікули священик-еколог протягом двох уроків розповідав присутнім старшокласникам про спільну відповідальність за Богом створений світ. У живих дискусіях з гімназистами були обговорені сучасні екологічні проблеми людства на загал та елементарна діяльність людини на індивідуальному рівні, як рівно ж і шляхи їх вирішення.

Екореферент також продемонстрував учням сучасні екологічні новинки, за допомогою яких можна значно економити ресурси (електроенергію, воду, газ), зменшуючи тим самим навантаження на навколишнє середовище.

Священик особливу увагу звернув на тему святкування Різдва без шкоди для довкілля, пояснивши чому слід святкувати новорічні та різдвяні свята без зрубаної ялинки. На це школярі пропонували різні варіанти, такі для прикладу, як використання штучних ялинок, висадка живих красунь у дворі чи горщику, чи зробити композицію із ялинкових гілочок власноруч. Долучаючись до даного обговорення, директор гімназії п. Надія Присяжнюк поділилася гірким досвідом передноворічної «ялинкової лихоманки», коли кілька років тому по-варварськи були вирубані лісові красуні, які навесні учнями і школярами були висаджені поруч зі школою.

Результатом зустрічі стало рішення провести напередодні Нового року спільний флешмоб «Святкуй Різдво по-справжньому – подаруй життя ялинці!».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next