АКТУАЛЬНО

«Церква завжди і всюди з тобою», — гасло VІІ сесії Патріаршого Собору

Середа, 11 вересня 2019, 09:30
26-29 серпня 2020 року у Львові відбудеться VІІ сесія Патріаршого (Всецерковного) Собору УГКЦ на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», який скликає Блаженніший Святослав. Тому під час цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ у Римі о. д-р Роман Шафран, секретар Собору, розповів владикам про процес підготовки до проведення цієї визначної події в житті УГКЦ.

«Було ухвалено персональний склад секретаріату і оргкомітету Собору, а також було затверджено статут, герб і девіз. Герб ми залишаємо такий, який мали попередні сесії, а девіз — “Церква завжди і всюди з тобою”», — сказав о. д-р Роман Шафран у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

Він також розповів про те, як саме відбуватиметься захід: «Першого ми слухатимемо одне одного, другого — осмислюватимемо почуте, третього — молитимемося, адже тоді святкуватимемо свято Успіння Пресвятої Богородиці. А четвертого дня — діятимемо, тобто слухатимемо представлення напрацювань Собору, а також відбудеться остаточне обговорення і затвердження резолюцій».

Див. також: Декрет скликання VІІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ

«Згодом владики повернуться до своїх єпархій, і в кожній з них на цю тему проведуть Єпархіальні собори, отримавши перед тим певні напрямки. Ми, як члени Секретаріату, будемо їхати до них і брати з ними участь у засіданнях, щоб бачити зсередини їхнє життя. Вони приймуть своє рішення щодо резолюцій і передадуть їх до Секретаріату. А також на зборах обиратимуть делегатів на Патріарший Собор. Ця процедура прописана у статуті. Ба більше, на Собор будуть запрошені також делегати з тих країн, де поки немає офіційних структур УГКЦ», — поділився о. Роман Шафран.

Див. також: Декрет іменування о. Романа Шафрана секретарем VІІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ

Додамо, що ця сесія Патріаршого Собору, на думку Блаженнішого Святослава, буде інструментом, який допоможе сформулювати стратегію УГКЦ на наступне десятиріччя. До участі в Соборі запрошуються єпископи Української Греко-Католицької Церкви, представники духовенства та інститутів богопосвяченого життя, ректори духовних семінарій, миряни єпархій і екзархатів з України та з-за кордону — усі, хто, відповідно до церковного права, має невідкладний обов’язок брати в ньому участь.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next