АКТУАЛЬНО

«Цей вибір – акт великої довіри». Глава УГКЦ привітав ієромонаха Йону із вибором на ігумена Свято-Успенської Унівської лаври

Субота, 20 червня 2020, 12:22
У вітальному листі Глава Церкви зазначив, що щиро приймає цей вибір, який вважає «плодом молитов братії монастиря в повній посвяті заступниці обителі, Пресвятій Богородиці», і дякує Господу Богу за те, що покликав ієромонаха Йону до такого відповідального служіння.

За словами Блаженнішого Святослава, вибір ієромонаха Йони на ігумена є актом великої довіри до нього з боку співбратів та знаком того, що братія підтримуватиме нового ігумена у здійсненні його уряду для добра монастиря. Блаженніший подякував отцям і братам студитам за жертовне служіння, яке вважає «великим благословенням для нашої Церкви».

«Дякую Вам, що, незважаючи на всі виклики, докладаєте зусиль, щоб обслуговувати духовні потреби сотень тисяч вірних нашої Церкви в різних куточках України. Особливу подяку складаю за те, що, коли "настала повнота часу", допомогли здійснити задум мого славного попередника, митрополита Андрея, який заповів отцям студитам розвивати своє монаше покликання за Збручем. Плодом цієї мрії став монастир Святого Антонія  в Обухові на Київщині. При цьому не можна применшити значення вашої духовної матері – Успенської Унівської лаври, до якої впродовж останніх десятиліть линуть цілими потоками спраглі серця, зокрема нашої молоді, щоб зустрітися із Творцем», – пише Глава УГКЦ у вітальному листі.

Зауважуючи готовність монахів студитів відповідати на нагальні потреби Церкви, Блаженніший Святослав побажав ігумену Йоні рішучості у здійсненні служіння та повного уповання на Божий провід. «Хай ті таланти, якими Господь щедро Вас наділив, принесуть стократні плоди тут, на землі, і у вічності», – написав Глава Церкви.

Предстоятель УГКЦ також закликав новообраного ігумена бути відкритим до дії Святого Духа.

«Віддаю Ваше служіння під особливу опіку Матері Божої та молитовний провід отців і братів студитів, які вже звершили свій монаший подвиг, знайшли спочинок на цвинтарі в Уневі та, стоячи при Господньому престолі, випрошують для Вас потрібних Божих ласк», – йдеться у листі.

На завершення, Блаженніший Святослав запевнив новообраного ігумена у власній підтримці всіх його ініціатив для добра Церкви та народу: «Запевняю Вас, що, як Ваш духовний батько, опіці якого доручена Свято-Успенська Унівська лавра, підтримуватиму всі Ваші ініціативи, котрі будуть спрямовані на розвиток нашої Церкви, проповідь Божого Слова та добро боголюбивого люду. Прохаю милосердного Бога, щоб період Вашого урядування був позначений зміцненням монастиря і ревними покликаннями до богопосвяченого життя».

Пригадуємо, що 18 червня 2020 року у Свято-Успенській Унівській лаврі відбулися вибори ігумена. Новим ігуменом терміном на п'ять років було обрано преподобного ієромонаха Йону (Йозефа Максіма).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next